3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Öğrencilerden örnek davranış

Adana'da bir ilköğretim okulunun öğrencileri, kampanya düzenleyerek yaklaşık 10 bin adet fiş topladı.

Akkapı Şehit Kemal Yüzgeç İlköğretim Okulu 4-A ve 4-D sınıfı öğrencileri, Eylül ayında fiş toplama kampanyası düzenledi. Daha sonra tüm okula yayılan kampanya kapsamında yaklaşık 10 bin adet fiş toplandı. Topladıkları 4 poşet dolusu fişle birlikte Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy'u ziyaret eden 4-A ve 4-D sınıfı öğrencileri Tayfun Aygün, Uğur Yeşil, Sultan Sezek ve Mısra Özyaman'a, Aksoy tarafından çeşitli hediyeler verildi. Aksoy, okula da 1 adet bilgisayar hediye etti.

Ziyarette konuşan Aksoy, Akkapı Şehit Kemal Yüzgeç İlköğretim Okulu öğrencilerinin, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın öğrencilerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği "Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum" kampanyası dışında, kendi aralarında bir kampanya düzenlediklerini belirterek, "İki sınıf ve öğretmenlerinin başlattığı bu kampanya bütün okulda devam etmiş, adeta bu alanda bir seferberlik başlatmışlar. Öğrencilerimizi, okul yönetimini
duyarlılıklarından dolayı kutluyorum" dedi.

Öğrencilerden Mısra Özyaman ise, kampanyayı başlattıktan sonra tüm okula duyurduklarını ve arkadaşlarının da kendilerine yardımcı olduğunu ifade ederek, "Kampanyayla alışveriş sonrası fiş almayı öğrendik" diye konuştu.

4-A sınıfı öğretmeni Sait Mehmet Karaşin de, kampanyayı, 4-D sınıfı öğretmeni Zerin Karademir ile birlikte sınıflarında bir oyun olarak başlattıklarını, bunun daha sonra tüm okula yayıldığını dile getirerek, "Çocuklarımız verginin öneminin yeni yeni farkına vardı. Bunun alışkanlık haline dönüşeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 12:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmetaliselek IP: 88.248.17.xxx Tarih : 12.09.2008 19:22:51

bence bu çok iyi bir basarı ... akkapı okulunun basarılarının devamını dilerim.okulumuzun bu basarısı bizi onurlandırıyor benden bukadar .....