4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilerden tabutlu eylem

TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencileri formasyon eğitimini sınavsız alabilmek için tabutlu maskeli eylem yaptı.

Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci ellerinde dövizler, ağızlarında formasyon yazılı maskeyle rektörlük binasına kadar yürüdü. Öğrenciler sloganlar eşliğinde ellerindeki dövizlerle rektörlük binası önüne geldi. Öğrenciler hazırladıkları tabutun üzerine ise, "Rektör mağduru, utan Çukurova, rektörün eseri, formasyon beklerken öldü" yazdı.

Öğrenciler rektörlük binası önüne geldiğinde özel güvenlik ordusuyla karşılaştı. Rektörlük binasına girmek isteyen öğrenciler güvenlik tarafından engellendi. Kısa süreli itişme oldu. Daha sonra öğrenciler adına açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye'de yaklaşık 12 üniversitede sınavsız formasyon eğitim başlamasına rağmen kendi üniversitelerinde başlanmadığını belirterek, "Rektöre başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Bunun için yeterli öğretim görevlisi, derslik ve imkan varken neden bize sınavlı

formasyon vermek istiyorlar. Bunu anlamıyoruz. Sınavsız formasyon verilmediği taktirde yatay geçiş yaparak o üniversiteler gitmemiz gerekecek diyoruz. Bize siz de o üniversitelere gidin yanıtını alıyoruz. Biz sınavsız formasyon istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından bir grup öğrenci tabutu rektörlük kapısı önüne bıraktı. Temsilci iki öğrenci de rektörle görüşmek istedi ancak rektör olmadığı söylenerek görüşme talebi reddedildi. Daha sonra öğrenciler alkış ve sloganlar eşliğinde rektörlük önünden ayrıldı.

Öğrencilerin geçen hafta yaptığı eylemde üniversiteye gelen Çevik Kuvvet polisi bu eylemde görev almadı. Önceki eylemde ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu çevik kuvvet ekiplerine öğrencileri uzaklaştırmasını söylemesi üzerine polis müdahale etmemiş rica ederek öğrencileri dağıtmıştı. Rektör ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Sözlerinin yanlış anlaşıldığını polislerin çekilmesini istediğini" söylemişti.

TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ
TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ
TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ
TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ
TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ
TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ
TABUTLU MASKELİ FORMASYON EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:06:02
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?