2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğrencilere karne hediyesi

KÖYDEKİ ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ

Adana'da Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi öğrencileri, Karaisalı'nın Barakdağı Mezit Şehit Bahattin Çelik İlköğretim okulu öğrencilerine karne hediyesi olarak ayakkabı ve giysi götürdü.

Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi öğrencileri Okuma Kulübü'nün, başlatmış olduğu "Dostun Eli Sevgi Seli" projesi kapsamında öğrencilerin ilköğretim okullarına yardımı devam ediyor. Daha önce Muş'un Dumlusu Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yardım götüren öğrenciler şimdide Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Barakdağı Köyü'ndeki Barakdağı Mezit Şehit Bahattin Çelik İlköğretim Okulu öğrencilerine karne hediyesi götürdü.

Öğretmen Tuna Çınar, projenin tüm ili kapsayacağını belirterek "Valimiz İlhan Atış'ın diğer okullar ile de görüşerek bu projeye katılmalarını sağlayın, talimatının ardından Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi Okuma Kulübü olarak 17 okul ile görüştük. Bu okulların bazılarında okuma kulübü kurduk, diğer okullarda da kurmak üzereyiz. Önümüzdeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, 17 okul ile birlikte Güneydoğudaki okullara yardım götürmeyi planlıyoruz. Hedefimiz tüm Adana'daki okullarda okuma kulübü kurmak ve bu yardım kampanyasını birlikte götürmektir" dedi.

Çınar, öğrencilerin esnaf ve ailelerinden yardım toplayarak buradaki öğrencilere kırtasiye, mont, ayakkabı, oyuncak, tişört, pantolondan oluşan giysi getirdiklerini söyledi.

Okuma Kulübü öğrencilerden Seher Aslan bu tür yardımlarda bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek "Okullardaki kardeşlerimize yardım götürüp, onların durumlarını yakından gördükçe, başka bir okula da gitmemiz gerektiği izlenimini uyandırıyor bizde. Çünkü yardım etmemiz gereken çok insan var. Okuma kulübü öğrencileri olarak tüm ildeki okullarda zor durumda olan öğrencilere ulaşarak onlara bir nebzede olsa yardım götürmek beni ve arkadaşlarımı mutlu ediyor" diye konuştu.

KÖYDEKİ ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ
KÖYDEKİ ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 13:37:04
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 14:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?