2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğrencilere sıcak eziyeti!

Adana'da Kurttepe İMKB İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne töreni 35 derece sıcağın altında yapılınca eziyete dönüştü.

Adana Valisi İlhan Atış'ın başka bir törende olduğu için 35 dakika geç gelmesi nedeniyle güneş altında bekletilen ve sıcaktan bunalarak su içmek isteyen öğrenciler, öğretmenleri tarafından engellendi.

2007-2008 eğitim öğretim yılının bugün sona ermesiyle birlikte okullarda karne töreni düzenlendi. Adana'da Kurttepe İMKB İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, öğrenciler 35 derece sıcakta güneş altında bekletildi. Tören yapılmadan saatler önce açık alana dolduran öğrenciler, Adana Valisi İlhan Atış'ın başka bir törende olduğu için geç gelmesinin anlaşılması üzerine öğrenciler sınıflara alında. Saat 09.45'te içeri alınan öğrenciler tören başlama saati olan 10.00'da tekrar bahçeye çıkarıldı.

Tören 10.15'te başladı ancak çocuklar 35 derece sıcağın altında bekletildi. Öğrenciler güneşin altında bekletilirken protokol kendisi için hazırlanan özel gölgelikli alanda bekledi.

Sıcaktan bunalan öğrenciler kitap ve defterleriyle ya da annelerinin yanında getirdiği şapkayla sıcaktan korunmaya çalıştı. Sıcağa daha fazla dayanamayan öğrenciler okul bahçesinde bulunan çeşmeye akın ederek su içip kafasını yıkadı.

Ancak bir süre sonra öğrencilerin törende düzeni bozduğu ve Adana Valisi İlhan Atış'ın tören alanına gelmesi gerekçe gösterilerek öğrencilerin tören bitinceye kadar su içmeleri yasaklandı. Çeşmenin başında bir öğretmen bekleyerek su içmeye gelen öğrencileri uzaklaştırdı.

Adana Valisi İlhan Atış törene başka bir törende olduğu için 35 dakika gecikmeli geldi. Tören biraz erken başlatıldı ancak öğrenciler Adana'nın kavurucu sıcağında saatlerce ayakta bekletildi. Daha sonra plaket töreni sırasında da tören içerde mi dışarıda mı yapılsın tartışması yaşandı.

Sıcaktan bunalıp kafasını yıkayan bir öğrenci çok sıcak olduğunu, saçlarının sıcaktan yandığını ve bunaldığını söyledi. Vali Atış, geç gelmesinin ve öğrencilerin 35 derece sıcaklıkta saatlerce bekletilmesiyle ilgili gazetecilerin sorusuna, "Çocuklar dışarıda bekletilmedi. Ben törende olduğum için geç kaldım. Ancak çocuklar sınıflara alınmış. Ben törenin başlaması için talimat verdim. Hem öğrencilerin 35 dakika sıcakta beklemesinden bir şey olmaz. 35 dakika su içmeseler de bir şey olmaz" yanıtını verdi.

Bu arada, öğrencilerin sıcakta bekletilmesiyle ilgili Vali Atış'a soru yönelten bir gazetecinin ismi, Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale'nin koruması tarafından alındı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:49:18
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 14:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?