4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilere terör anlatıldı

CEYHAN'DA ÖĞRENCİLERE TERÖR SEMİNERİ

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Terör Örgütlerinin Eleman Kazanma Yöntemleri’ konulu seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Emniyet Müdürü B.Kadir Tüylü öğrencilerle sohbet etti.

Ceyhan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi’ndeki seminerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan film öğrencilere gösterildi. Seminerde konuşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Cahit Yıldırım, terör, şiddet, terörün amaç ve elaman kazanma yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Seminer sonunda öğrencilere terör konusunu içeren anket uygulaması yapıldı.

Seminere katılan İlçe Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü gösterilen filmin ardından öğrencilerle karşılıklı sohbet etti. Konuyla ilgili olarak sorduğu sorulara ilginç cevaplar alan Tüylü, öğrencilere çikolata verdi.

Tüylü, terörün özellikle bedensel ve ruhsal açıdan gelişimini henüz tamamlamamış gençleri hedef aldığını belirterek özellikle sosyal, ekonomik ve kültürel sorunları olan gençlerin terörün ağına daha çabuk düştüğünü ifade etti. Tüylü, "Ülkemiz yüzyıllardır birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir ayrım yapılmaksızın bir arada yaşayan zenginliklerden oluşuyor. Terör, bizleri dönem dönem sağcı-solcu, Alevi-Sünni, şimdi de farklı bir senaryo ile kardeşi kardeşle karşı karşıya getirmeye çalışmaktadır. Oysa biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Çünkü en büyük zenginliğimiz siz gençlersiniz. Bizler de sizlere sahip çıkarak terörün üstesinden hep birlikte, milletçe gelmesini bileceğiz. Terörün oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

Öte yandan, seminerin, Ceyhan merkezindeki 14 lisede eğitim gören yaklaşık 6 bin öğrenciye verileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 15:26:26
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 15:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?