29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Öğrencileri zehirleyecekti

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen 4 ayrı operasyonda, 7 bin 302 uyuşturucu ecstacy hap, birer gramlık halde 38 paket eroin, 30 paket esrar ele geçirdi. Operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı.

Çeşitli ihbarları değerlendiren, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'dan getirdiği ecstacy hapları satmak isteyen V.K'yı TEM otoyolu Kuzey Adana girişinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlının üzerinde, 7 bin 190 ecstacy hap ele geçirildi.

Ekipler, Şakirpaşa Mahallesi'nde düzenledikleri operasyonda ise M.D. ve S.D'nin üzerinde birer gramlık halde 30 paket esrar, Yeşiloba Mahallesi'nde de N.P ve E.S'nin üzerinde yine birer gramlık 38 paket eroin ele geçirdi.

Ayrıca, Haşim Dalgıç Bulvarı'nda, A.K'nın üzerinde 112 ecstacy hap bulundu.

Düzenlenen operasyonlarda, 6 kişi gözaltına alınırken, zanlıların ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

ADANA'da okulların çevresinde uyuşturucu hap satmaya hazırlanan 23 yaşındaki Vedat Kızıl, polisin operasyonuyla yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık ve uyuşturucu satmak suçlarından sabıkalı Vedat Kızıl'ın İstanbul’dan getirdiği uyuşturucuyu okulların çevresindeki kafeterya ve eğlence merkezlerine pazarlamaya hazırlandığını belirledi. Kızıl'ı takibe alan polis, elinde spor çantayla evinden çıkıp yaya giderken zanlıyı yakaladı. Kızıl'ın çantasından uyarıcı özelliği de bulunan 7 bin 100 Ecstasy hap bulundu. 17 Eylül'de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencileri hap satarak zehirlemeyi planladığı öne sürülen Kızıl, gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

OPERASYONLAR GENİŞLETİLDİ

Adana’da okul önlerinde hap satma hazırlığındaki Vedat Kızıl’ı gözaltına alan polis, bu zanlı adına çalışıp, ecstasy sattığı belirlenen Ali Kayar’ı da yakaladı. Kayar’ın Kemal Yüzgeç Bulvarı’nda olduğunu belirleyen ekipler zanlıyı yakalamak için harekete geçti. Polislerin geldiğini fark eden Kayar’ın iç çamaşırına sakladığı 112 hap arama sonucu ele geçti. Operasyonlarını sürdüren ekipler, Yeşiloba Mahallesi’nde de Naci Pekşen ile Erkan Acar’ı kullanıma hazır 38 paket eroin ve bir enjektörle, Mustafa Doğan ile Serkan Değirmencileri’i ise 30 paket esrar ile birlikte yakaladı.

Uyuşturucu satıcılarının, yeni eğitim- öğretim yılı başlar başlamaz harekete geçip, gençleri uyuşturucuya alıştırarak müşterilerini arttırmayı hedefledikleri iddia edildi.

DHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 16:39:57
Güncelleme :15 Eylül 2007 Cumartesi 16:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?