2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğrencilerin ara karne heyecanı!

Adana'da ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıfta okuyan öğrenciler bugün ilk kez 2. dönem ara karnelerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı not sistemiyle birlikte İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde bazı değişiklikler yapmasının ardından ilköğretim okullarında da değişiklikler yaşandı.

Buna göre, 'velileri bilgilendirmek ve öğrenci gelişimlerini takip etmek amacıyla' ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine, kasım ayından sonra nisan ayında da ara karne verildi.

Bu yıl ilk defa uygulanan sistemde Adana'da Gazi İlköğretim Okulu'nda 2. kez ara karne heyecanı yaşandı. Gazi İlköğretim Okulu 1-F sınıfı öğretmeni Benlihan Görhan, öğrencilerine ara karnelerini dağıttı. Ara karne alma heyecanı yaşayan öğrenciler karne almanın sevincini yaşadı.

Öğretmen Benlihan Görhan, Kasım ayından sonra ikinci kez ara karne verdiklerini ilk dönem verdikleri ara karnenin geri dönüşümlerinin çok iyi olduğunu belirterek, 'Ara karne'de öğrencilerin 'dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileri ile müzik, beden eğitimi, hayat bilgisi ve matematik' konularına ilgisinin 'çok iyi, iyi ve geliştirilmeli' şeklinde değerlendirildiğini söyledi.

1. dönem verilen ara karnede öğretmenle birlikte velinin de görüşlerini yazdığını hatırlatan Görhan, "1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri için artık sınav yapılmıyor. Bu öğrencilerin gelişimi, öğretmen gözlemlerine göre belirleniyor. Değişikliğe göre yazılı sınavlarda soru sayısı üçten az olmuyor. Şimdiye kadar 1. sınıftan 7. sınıfa kadar öğrenciler sınavla bir üst sınıfa ve 'iki defa' atlayabilirken, bu yıldan itibaren sınıf atlama 1 ile 5. sınıf arasında 'bir defa' yapılabilecek" dedi.

Görhan, ilk ara karnede velilerin tedirgin olduğunu ancak velinin karne sayesinde çocuğunun eksiklerini tespit edebildiğini, ikinci ara karnede de çocukların ne kadara öğrendiğini ve ne kadar öğrenemediğini tespit ederek okul bitmeden önlemlerini alacağına dikkat çekerek, "Veliler çocuklarının eğitim durumunu okul bitmeden öğreniyor ve buna göre çocuğunun eksikleri üzerinde önlemler alıyor. Veliler artık bu sisteme alıştı. Ara karne onlarında hoşuna gidiyor. Çocuklarının eğitim durumunu öğreniyorlar.

Çocuklar ise ara karne almaktan çok memnun. Sistem sayesinde çocukların başarılara arttı. Kendilerini geliştirme imkanı buldu. Çocuklar şimdi konulara karşı daha duyarlılar. Anlatılan konuları daha çabuk kavrayıp öğreniyorlar" diye konuştu.
Ara karne alan çocuklar ise karne almaktan çok mutlu olduklarını, okul bitmeden karnede eksiklerini görerek derslerine daha çok çalıştıklarını söyledi.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?