4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilerin birincilik yarışı

Adana'da ilköğretim ve ortaöğretim okulları arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nda 15 ilçe il birinciliği için yarıştı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Bürosu tarafından ilköğretim 6.7.8. sınıf ve ortaöğretim 9.10.11. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen "Bilgi ve Kültür Yarışması" il finali Adana Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, bilgi ve kültür yarışmasında 15 ilçenin yarıştığını belirterek, "Hepiniz ilçelerde birinci oldunuz. Burada il birinciliği için yarışacaksınız. Benim gözümde hepiniz birincisiniz. Bu ülkenin aydınlık geleceği olan sizlere güveniyorum" dedi.

Toplam 30 ilk ve ortaöğretim okulunun katıldığı yarışmada toplam 90 öğrenci ter döktü. Yarışmada, Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve genel kültür kategorilerindeki 15 soru öğrencilere yöneltildi.

Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Seyhan'dan Gazi İlköğretim Okulu birinci oldu. Çukurova'dan Özel Gündoğdu İlköğretim Okulu ikinci, Yüreğir'den Kılıçarslan İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

Ortaöğretimler arası yarışmada ise Ceyhan'dan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi birinci, Kozan'dan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi ikinci, Seyhan'dan Fen Lisesi üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere altın, ansiklopedi ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?