4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilerin eşek eti isyanı!

AT VE EŞEK ETİ YİYEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ YOL KAPATIM EYLEM YAPTI

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi'nde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na 2 firmanın verdiği yemeklerde at ve eşek eti kullanıldığının ortaya çıkması üzerine öğrenciler ayaklandı. Yol kapatan öğrenciler, "Adana kebabı, eşek kebabı" sloganları attı.

Tarım İl Müdürlüğü, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi'nde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nu mercek altına almış, hastane ve yurda yemek yapan 2 firmanın at ve eşek etti kullandığını tespit etmişti. Yemeklerinde at ve eşek eti kullanıldığını öğrenen öğrenciler eylem yaptı. Saat 20.30 sıralarında yurt önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci, Mithat Özhan Caddesi'ni trafiğe kapattı. Araç trafiğine izin vermeyen öğrenciler, "Yönetim istifa, müşteri değil

öğrenciyiz biz, Adana kebabı eşek kebabı" sloganları attı. Yol üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı otomobil sürücüleri 'korna' çalarak öğrencilere destek verdi. Öğrenciler, yemeklerinden at ve eşek eti çıkmasından rahatsız olduklarını, bir daha yurtta yemek yemeyeceklerini söylediler.

Güvenlik güçlerinin önlem aldığı eylemde öğrenciler daha sonra slogan atarak yurtlarına döndü.

AT VE EŞEK ETİ YİYEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ YOL KAPATIM EYLEM YAPTI
AT VE EŞEK ETİ YİYEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ YOL KAPATIM EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 23:32:05
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 09:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?