2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğrencilerin gezileri sürüyor

Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Adana'ya gelen öğrenciler, ziyaret ettikleri Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ne hayran kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca organize edilen ve 81 ilden 100 bin ilköğretim öğrencisini kapsayan “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Adıyaman'dan Adana'ya gelen 270 öğrenci, Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ni gezdi.

Öğrencilere tesisler hakkında bilgi veren ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan, Adana’nın 4 milyon nüfusuna 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve dış kaynaklı kredi ile yapılan Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin kapasite ve düşük maliyet açısından Türkiye’de örneği bulunmadığını söyledi. Merdan, içme suyunun bilgisayar ortamında vatandaşlara ulaştırıldığını anlattı.

Öğrenciler tesislere hayran kaldıklarını söyleyerek, “Tesisler çok güzel. Sanıyoruz dünyada başka bir örneği yok. Adanalı çocuklar çok şanslı. Çünkü çeşmelerinden sağlıklı ve temiz su akıyor. Keşke bu tür tesisler Türkiye’nin her yerinde olsa” dediler.

Yazın kavurucu sıcağında tesislerden çeşmelere buz gibi Çatalan Suyu verildiğini gören öğrenciler, “Böylesine sıcakta, buzdolabından çıkmış gibi nasıl soğuk su akıyor, doğrusu çok merak ediyoruz” şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?