4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilerin kredi kuyruğu

Adana'da üniversite öğrencileri ayda 180 TL tutarındaki öğrenim kredisini almak için sabahın ilk saatlerinden itibaren banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Yurt içinde yüksek öğrenim gören öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen borç para anlamına gelen "öğrenim kredisi"ni ilk kez almak isteyen öğrenciler, Adana'da Ziraat Bankası şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ayda devlet tarafından 180 TL tutarında burs almaya hak kazanan öğrenciler soğuk havaya rağmen saat 07.00'den itibaren banka önünde uzun kuyruk oluşturdu.
180 TL almak için en az 2 saat bekleyen üniversite öğrencileri, "Sabah saat 07.00'den itibaren buraya gelerek kuyrukta beklemeye başladık. Banka 09.00'da açılıyor. Ancak erken gelip paramızı önce almak için kuyruğa girdik. Alacağımız para aydan aya 180 TL bize yetmiyor ama ailemizin gönderdiği para ile biraz idare ediyoruz. Bu para hiç yoktan iyidir" diye konuştu.

Bankanın açılmasıyla birlikte tek tek içeri alınan öğrenciler 180 TL tutarındaki öğrenim kredilerini almanın mutluluğuyla okullarına gitti.

Öğrenim kredisi borcu, normal öğrenim süresince verilen miktarlara Devlet İstatistik Enstitüsü toptan eşya fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit ediliyor. Kredi borcu, okulu bitiren öğrenciden 2 yıl sonra taksitle geri alınıyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?