4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğrencilerin seçim çilesi

Adana'da 4 partinin itirazı üzerine bazı ilçe seçim kurullarının oluşturulduğu okullarda yapılan itirazlar sonucu oyların tekrar sayılmasıyla birlikte, okulun kapısında Çevik Kuvvet polisinin beklemesi öğrencileri ve velileri tedirgin ediyor.

Adana'da 29 Mart yerel seçimlerinin ardından yaklaşık 5 gün geçmesine rağmen, belirsizliğin devam etmesi ve bazı okullarda itirazlar nedeniyle sayımın devam etmesi öğrencilere de zor günler geçirtiyor.

Adana'da itiraz nedeniyle Abdurrahim Gizer, İsmet İnönü ve Petrol Ofisi İlköğretim Okullarında oyların tekrar sayılması nedeniyle partililerin okullara gelip taşkınlık çıkarması okulların kapısında Çevik Kuvvet polisinin beklemesine neden oldu. Yaklaşık 5 gündür öğrencilerin ve velilerin okula giriş çıkışı polislerin kontrolünde yapılıyor. Velilerin okul bahçesine girişinde kimlik soruluyor.

Bu durum öğrenciler ve veliler üzerinde olumsuz etkilere neden oldu. Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu 3. Sınıf Öğrencisi 10 yaşındaki Buğra Dinç, bir haftadır okula polis kontrolünde girdiklerini belirterek, "Partililer buraya geldiği zaman korkuyoruz. Polisler burada bizi koruyor ama onların burada olması bile bizi korkutuyor. Annem beni okula göndermek istemiyor. Ben bir haftadır çok korkuyorum. Okula gelmek istemiyorum" dedi

1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Bora Görenoğlu ise seçimin bir an önce bitmesini isteyerek, seçimler nedeniyle 5 gündür çok sıkıntılı günler geçirdiklerini, polislerin okulun kapısında beklemesinden çok korktuklarını, sanki her an olay olacak gibi bir hava olduğunu söyledi.

Gatma Gürler isimli bir veli ise, bir haftadır diken üstünde olduklarını, çocuklarını kendisinin okula getirip götürdüğünü, artık seçimlerin sonuçlanması gerektiğini, birilerinin hesabı için çocuklarının rahatsız olduğunu kaydetti.

Diğer yandan Adana'da bugün de okulların kapısında Çevik Kuvvet bekledi. İçeriye yabancı kimse alınmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:53:09
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 19:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?