2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğrenen kentte yaşam boyu eğitim

 Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan "Öğrenen kentte yaşam boyu eğitim" projesi start aldı.

Proje kapsamında Seyhan Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende, Adana Valisi Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, öğretmen ve öğrencilerle, ders saati başlamadan 5 dakika süreyle kitap okudular. Vali Kıraç, 5 dakikalık sessiz süreçte "Eğitimde Stratejik Planlama ve Toplam Kalite Yönetimi" adlı kitaptan 7 sayfa okudu.

Vali Kıraç, törende yaptığı konuşmada, artık günümüzde değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu, zamanın hızla akıp gittiğini, insanların bu süreçte yeni bir şeyler öğrendiğini, öğrenilen her şeyin de eskimediğini görmenin mümkün olmadığını söyledi. Vali Kıraç, "Eğitim, beşikten mezara kadar olan bir süreçtir. Öğretmenlerimizin daha iyi anlaması için başta öğretmenlerimiz olmak üzere belli saatlerde sizlere ders veriyor. Buradan eğitimli olarak çıkabilmeniz ancak okumanızla mümkündür. Bu değişimi ve gelişimi sağlamak için insanın vücudunu geliştirmesi lazım. Beynimizi geliştirebilmek, dünyadaki yenilikleri takip etmek için mutlak okumak lazımdır. Bu alışkanlık da öğrencilik yıllarında kazanılır. Bizim öğrencilerimiz çok çalışkandır. Ailemiz ve okul arkadaşlarıyla birlikte ülkemizi daha ileriye götürme çabasındadırlar. Sizlere güveniyor ve seviyoruz" dedi.

Vali Cahit Kıraç, Atatürk’ün de ülkeyi gençlere emanet ettiğine işaret ederken, bu projenin okulla ilgisi olan herkesle sürdürmenin çok büyük faydası olacağını, ayrıca anne-baba okullarını açmak suretiyle okulları halk eğitiminin görüldüğü mekanı haline getirmek gerektiğini, öğrenciyi anne-babasıyla eğiterek başarının yakalanabileceğini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gülsar da, çocukluğunda kitap okumayan kişilerin ergenlik döneminde de çok iyi bir kitap okuyucusu olamadığına dikkat çekerek, "Tüm kitap okuyanların belki de tamamı çocukluk döneminde çok kitap okuyanlardır. İyi bir okuma alışkanlığı çocukluk döneminde kazanılır. Atalarımız, ağaç yaş iken eğilir demiştir. Kitap okumanın bu kadar faydası varken, herkesin bu alışkanlığı kazanması istenir. Ama az okuyan bir millet olduğumuz ortadadır. Çocuklarımız geleceğimizin güneşleridir. Bu güneşlerin varlığı ve etrafa saydığı aydınlık bilgiyle paraleldir. Bilgi temeline dayanmayan başarılar gelip geçicidir. Öğretmenler, anne ve babalar olarak çocuk eğitiminde bu metodu kullanmalıyız. Adana Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, her sabah öğrenciler için 5 dakika kitap okuma kampanyası başlattık" şeklinde konuştu.

DURAN FİDAN-İha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 17:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?