4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğretmen çete üyesi çıktı

Adana'da 4 ay önce düzenlenen operasyonla tutuklanan fuhuş çetesinin lideri ve üyelerini kurtarmak için bir kızı yurttan kaçırıp, darp ve tecavüz eden biri kadın 6 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ile Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleriyle birlikte geçen Mart ayında Adana'nın yanı sıra İstanbul, Antalya ve Mersin'de darp, yağma, gasp, hırsızlık, uyuşturucu satışı ve kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, genelevdeki hayat kadınlarından haraç aldıkları gerekçesiyle operasyon yaptı.

Aralarında 18 yaşından küçük kadınların da bulunduğu kişileri fuhşa zorlayan, fuhuş yapmak istemeyenlerden bazılarının vücudunda sigara söndürüp, yaptıkları işkence görüntülerini de diğer kadınlara izlettirdikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik 2 gün süren operasyonda, aralarında örgüt lideri Z.A. ve kardeşi E.A. ile birlikte 19 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Suç örgütü tarafından işkence yapılarak hem görüntülenip hem de fuhşa zorlanan M.Ö. (16), davada örgütün faaliyetlerine yönelik en önemli tanıklardan biri olarak gizli tanıklık yaptı. Devlet korumasına alınan M.Ö. yaşı küçük olduğu için Sosyal Hizmetler Kurumu ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı bir yurda yerleştirildi. Örgüt lideri Z.A.'nın cezaevinden sevgilisi ve ''eskort kız'' olarak çalıştığı belirlenen bayan öğretmen E.O.'ya şifreli mektuplar gönderdiğini belirlendi.

Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Kap köyünde öğretmenlik yapan E.O.'yu takibe alan polis ekipleri, M.Ö.'nün yaklaşık 10 gün önce, barındığı yetiştirme yurdundan kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığını öğrenince araştırmayı derinleştirdi. Yapılan çalışma neticesinde E.O.'nun küçük kızın kaçırılmasında rol aldığı belirlendi. Gözaltına alınan E.O.'nun, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasında da talimatı Z.A.'dan aldığını itiraf ettiği öğrenildi. Polis ekipleri, E.O.'nun verdiği bilgiler doğrultusunda 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Suç örgütünün üyelerince kullanılan bir eve götürülen M.Ö.'yü düzenledikleri operasyonla kurtaran ekipler, olayla ilgili olarak da H.O., S.S., K.T., O.M. ve B.D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca M.Ö.'nün şikayetinden vazgeçmemesi üzerine, örgüt üyeleri tarafından darp edildiği öğrenildi.

Genç kıza kokain veren çete üyelerinin, yaşadığı travma nedeniyle psikolojik destek alan ve vücudundaki sigara izleri kapanmayan M.Ö.'ye sırayla tecavüz edildiği öğrenildi. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog eşliğinde yapılan görüşmede M.Ö. otomobile zorla bindiren çete üyelerinin gözlerini de bağladığını, sonra bilmediği bir eve götürdüklerini anlattığı bildirildi. M.Ö.'nün bu süreçte sadece bir kez dışarı çıkartıldığını belirterek, "Burada, vücudumda sigara söndürüp, işkence yaptıkları yönündeki ifademi geri almamı ve şikayetimden vazgeçmemi istediler. Bunu kabul etmeyince kokain verip, sırayla tecavüz ettiler. Yalvardım ama dinlemediler" dediği öğrenildi. Zanlıların, yurttan kaçırdığı M.Ö.'nün şikayetinden vazgeçmemesi üzerine, savcılık ve emniyetteki ifadelerinin geçerliliğini çürütebilmek için rapor aldığı öğrenildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, Adana Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan M.Ö.'nün güvenlik nedeniyle adı açıklanmayan başka bir kentteki yurda sevk edildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?