4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğretmenden öğrenciye dayak!

Adana'da bir lise öğretmeninin sınıfta öğrencileri dövmesi diğer öğrenciler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde bulunan Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde fizik öğretmeni S.D.'nin ders sırasında 9-A sınıfı öğrencilerinden M.S. (15), Ş.Ç. (14) ve A.K.'yi (15) arkadaşlarının gözü önünde tahtaya çıkartarak dövmesi öğrenci arkadaşları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde öğretmen S.D. öğrencilerin boynundan tutarak itekliyor. Bir öğrenci ise elini kaldıran öğretmenden kendini korumak için eğiliyor. Öğretmen daha sonra tekrar kara tahtayı dizdiği 3 öğrencinin en baştakine giderek onu tartaklamaya boynundan tutup itmeye başlıyor. Bu arada, cep telefonuyla görüntüleri kaydeden öğrenci, fark edilmemek için cep telefonunun gizlemeye çalışıyor.

Sinirlerine hakim olamayan öğretmen "Tepeme çıkmaya başladınız" diyerek öğrencilere tepki gösteriyor. Yaklaşık 30 saniye süren görüntüde öğretmen çocukları fazla hırpalamıyor. Ancak cep telefonu ile çekilemeyen kısımları ise A.K şöyle anlatıyor:

"Biz zil çaldıktan sonra arkadaşlarımızla birlikte sınıfa geldik. Daha sonra öğretmenimiz geldi. Ben arkadaşımdan defterini aldım. O da benim defterimi aldı. Şakalaşmaya başladık. Bu arada gürültü oldu. Gürültü olunca öğretmenimiz geldi ve hiç sormadan benim koluma elindeki sopa ile vurdu. Daha sonrada sinirini alamayarak bizi tahtaya çıkartıp, eliyle boynumuzdan tutup itekleyerek tartakladı".
Bu arada, Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk ise cep telefonu görüntülerini izledikten sonra dayak atan öğretmen hakkında incelemenin başlatıldığını belirterek, "Yaz döneminde öğrenciler biraz daha hareketli oluyor. Öğretmenlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Öğrenciler yaramazlık yapıyor diye öğretmenin böyle bir muamele yapması gerekmez. Mutlaka bunun üstüne gideceğiz. Hemen inceleme başlatıyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 10:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?