29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Öğretmenini bile dolandırmış!

ADANA’da internet sitesinde ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi koridorlarında kendisini çocuk doktoru olarak tanıtıp aralarında öğretmeninin de bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen 25 yaşındaki Erhan Mutlugil, 7 yıl hapis ve 19 bin YTL de para cezasına mahkum edildi.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Hastanede kendisini Çocuk Cerrahisi uzmanı doktor olarak tanıtan Erhan Mutlugil’in dolandırıcılık yapıyor’ diyerek Adana Cumhuriyet Savcılığı’na 12 Haziran’da şikayette bulundu. İhbar üzerine polis, hastanede beyaz önlük giyip, stetoskop cihazıyla dolaşan Erhan Mutlugil’i suçüstü yakalayıp gözaltına aldı. Sahte doktor Mutlugil’in, ortaokul öğretmeni Kenan Çavuşoğlu’nu “Hocam uzmanlık sınavına gireceğim, ardından da ABD’ye gideceğim” diyerek 10 bin 300 YTL, Hafize Seyrekel ile Mesule Öz’ü de hastanede işe yerleştirme sözü vererek yaklaşık 5 bin YTL dolandırdığı ortaya çıktı.

Tutuklanan Mutlugil ile kendisine sekreterlik yapan babasından ayrı annesi 52 yaşındaki Aysel Ortak hakkında Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs ve dolandırıcılık’ suçlarından dava açıldı. Annesiyle birlikte hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istenen sahte doktor Mutlugil, karar duruşmasında sahte doktor suçlamasını kabul etmedi. Öğretmeninden çeşitli zamanlarda 10 bin 300 YTL aldığını doğrulayan sahte doktor Mutlugil, “Ali Çakıt isimli biri beni dolandırmıştı. Düştüğüm boşluktan kurtulmak için bu işleri yaptım. Öğretmenimden, kendimi doktora öğrencisi olarak tanıtıp, parasını aldım. Hafize ve Mesule’yi de para karşılığı işe yerleştirecektim. Bu kişilerden aldığım parayı Ali Çakıt’a verdim" dedi. Anne Aysel ise, oğlunun sekreterliğini yapmadığını belirterek beraatını istedi.

DOKTOR OLDU DİYE SEVİNMİŞ

Daha önceki duruşmada iş vaadiyle dolandırıldıklarını söyleyen Mesule Öz ve Hafize Seyrekel, sahte doktordan şikayetçi oldu. Karar duruşmasına katılan emekli öğretmen Kenan Çavuşoğlu ise, “Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde koridorda yürürken biri adımı söyleyerek seslendi. Ben tanımadım ama o kendisini tanıtarak Necatibey Ortaokulu’ndan 7 yıl önce mezun olduğunu, öğrencim olduğunu söyledi, ben de daha sonra kendini hatırladım. Öğrencimin doktor olduğunu görmek beni çok sevindirdi. Sarıldık konuştuk. Sonra evime geldi, ziyaret etti. Uzmanlık sınavına gireceğini söyleyerek benden aralıklarla toplam 10 bin 300 YTL para aldı. Bu paraları kredi çekerek kendisine vermiştim. Ödemem gelince kendisini bulamadım. Dolandırıldığımı o zaman anladım. Meğer üniversiteyi hiç kazanamamış. Hatta ortaokul son sınıfta 8 tane de zayıfı vardı. Nasıl doktor olmuş diye düşünmüştüm?” diyerek şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sahte doktoru öğretmenini dolandırmaktan 4 yıl hapis 16 bin YTL, Seyrekel’i dolandırmaktan 2 yıl hapis 2 bin YTL, Öz’ü dolandırmaktan ise 1 yıl hapis bin YTL olmak üzere toplam 7 yıl 19 bin YTL para cezasına mahkum etti. Annesi Aysel Ortak ise delil yetersizliğinden beraat etti.

 

DHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 15:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?