3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Adana'da "24 Kasım Öğretmenler Günü", İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan Vali Vekili Fikret Deniz, "Çağdaş yaşamla uyumlu, düşünen ve sorgulayan nesiller yetiştirmeye odaklanmalıyız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlamasında konuşan Vali Vekili Fikret Deniz, devletin bütün çocukları okutmaya, ülkenin neresinde olurlarsa olsunlar onlara bilgiyi ulaştırmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Önemli olan ufku görmek değil, ufkun ötesini görebilmektir" sözünü hatırlatan Deniz, "Ufkun ötesini görebilmeyi, anlayabilmeyi, o kişinin aldığı eğitimin niceliği belirler" diye konuştu.

Değişimin hızlandığı günümüzde ileriyi isabetli görebilmenin güçleştiğini vurgulayan Deniz, şunları söyledi:

"Ancak ileriyi görememek riski ifade eder. Bugün tüm dünyada eğitimciler, yenilik ile geleneği bir arada tutarak, analitik çalışmalar yapmaktadır. Bugün çağdaş yaşamla uyumlu, düşünen ve sorgulayan nesiller yetiştirmeye odaklanmalıyız."
İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, öğretmenlerin geleceğin teminatı çocukları eğiten, yetiştiren ve geleceğe hazırlayan sanatkarlar olduklarını belirtti. Çağın ilim ve teknoloji çağı olduğunun altını çizen Büyükfırat, çağı yakından takip etmenin eğitim ve öğretimden geçtiğini kaydetti.

Büyükfırat, Büyük Önder Atatürk'ün bu gerçeği görerek öğretmenlere özel önem verdiğini vurgulayarak, "Öğretmenler çocuklarımızın yeteneklerini geliştiren, araştıran, sorgulayan ve kendi kendini yenileyebilen insanlar olarak yetişmesini sağlayan birer rehberdir. Onlar insan, vatan, millet, bağımsızlık, hürriyet ve bayrak sevgisini aşılayan uzmanlar olduğu gibi çocuklarımızı eğiten, yetiştiren ve geleceğe hazırlayan sanatkarlardır" dedi.

Öğretmenliğin hiçbir meslekle mukayese edilemeyecek kadar kutsal olduğunu belirten Büyükfırat, "Biz eğitimciler olarak, Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması için kanımızın son damlasına kadar çalışacağız ve başaracağız. Ta ki Türkiye dünyanın bir numaralı ülkesi oluncaya kadar" diye konuştu.
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Necmi Yaşar ise, öğretmenlerin zor şartlarda çalıştığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Öğretmenlerimiz, yarın öğrencisine ne anlatacağını düşünen öğretmen olsun, yarın ne yiyeceğini düşünen olmasın. Ama olmuyor. Öğretmenlere bu çalışma şartlarını layık gören bakanları, yöneticileri de biz yetiştiriyoruz. Bu, 'baba oğluna bir bağ bağışlamış, oğlu bir salkım üzüm vermemiş' atasözünü de doğruluyor. Biz birbirimize destek olamadığımız için bizlerin yetiştirdiği politikacıların kurbanı olduk."
Emekli öğretmen Niyazi Karaş'ın da bir konuşma yaptığı etkinlikte daha sonra şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 2008 yılında emekliye ayrılan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi"nin verildiği etkinlikte, adaylığı kalkan öğretmenler için de yemin töreni yapıldı. Etkinlikte, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de birbirinden seçkin eserler sundu. Kutlama programına Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?