29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Öğretmenler Günü'nde türban krizi

Adana'nın Kozan ilçe Belediye Başkanı Kazım Özgan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, kompozisyon yarışmasındaki ödülünü almak için çıktığı kürsüden başörtülü olduğu gerekçesiyle indirilen öğrencinin düştüğü durumdan etkilenerek salonu terk ettiğini söyledi.

Özgan, yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda "Bir Öğretmen Olmalı" adlı kompozisyonuyla ödül almaya hak kazanan Kozan İmam Hatip Lisesi 11/C sınıfı öğrencisi Tevhide Kütük'ün, başörtülü olduğu gerekçesiyle Kaymakam Aydın Tetikoğlu ve Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Çopur'un kürsüden indirilmesini istemesinin ardından salonu terk ettiğini söyledi.

İnsanların psikolojisine çok önem verdiğini belirten Özgan, "Hele hele çocukların psikolojisine daha çok önem veririm. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Bir gün bulunduğumuz makamları çocuklarımız dolduracak. Bu kız çocuğumuzun o andaki duygusal anı ve ağlaması beni çok duygulandırdı. Bu çocuğumuz ömrü buyunca bu anını unutamaz. Eğer soruşturma yapılacaksa ödülünü verin sonra yaparsınız. Çocuğun oradaki duygu dolu anı beni derinden etkilediği için salonu terk ettim" dedi.

Dün Kozan Belediye Sineması'nda düzenlenen programda, Kaymakam Aydın Tetikoğlu ve Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Çopur'un isteği üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülünü alamadan kürsüden indirilen Tevhide Kütük, "Neden Hocam" diyerek gözyaşı

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2007 Pazar 15:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan Erkoç IP: 78.160.60.xxx Tarih : 27.11.2007 16:25:55

Kozan Belediye Başkanı Sayın Özgan'ı Kutluyorum.İlçe Milli Eğitim Müdürüne de teessüflerimi bildiriyorum.Asıl Öğrencisine sahip çıkması gereken kendisi idi. Ne yazık ki Makamlar insanı Değiştiriyor. Koltuk sevdası insanları doğru hareket yapmaktan alıkoyuyor. Teşekkürler sayın Başkan. Yolun açık ve Allah yardımcın olsun.