2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğretmenler satranç turnuvası başladı

Adana’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen satranç turnuvasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Öğretmenevi’nin organizasyonu ile 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında satranç turnuvası düzenlendi.

Adana’da görevli 145 öğretmenin katıldığı turnuvanın açılış müsabakasında İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, bir öğretmenin rakibi oldu.

Rakibini büyük bir ustalıkla yenen Büyükfırat’ın satranç konusunda oldukça iddialı olduğu gözlenirken, ilk gün gerçekleştirilen 75 müsabakanın galipleri ertesi günkü rakipleri ile eşleşti. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, turnuvaya katılım gösteren öğretmenlere teşekkür ederek, eğitimcilerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turnuvadan 1 tane birinci çıkağının altını çizen Büyükfırat, “Benim nazarımda bu önemli günde bu etkinliğe katılan tüm öğretmenler birincidir” ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Satranç Federasyonu arasında imzalanan protokolü hatırlatan Büyükfırat, satranç sporuna Bakanlığın büyük ilgi gösterdiğini ve yaygınlaşması konusunda çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Adana Öğretmenevi’nin müdürü Hulusi Ünal ise, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Gökhan Ölmezoğlu ile ekibine teşekkürlerini bildirerek, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliğimiz bu yıl da yine eğitimcilerimizin yoğun ilgisi ve coşkulu bir havada gerçekleşiyor. Bu tabloya ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduğumuzu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Turnuvada dereceye girenlere birer madalya ve yarım Cumhuriyet altını hediye edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?