4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğretmenlerden velilere hediye

ÖĞRETMENLERDEN VELİLERE YILBAŞI HEDİYESİ

Adana'da Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu öğretmenleri, kaymakamlık tarafından temin edilen 600 adet kuru gıda paketini yılbaşı dolayısıyla kapı kapı dolaşarak velilere dağıtıyor.

Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu yönetimi, hem velilerle ilişkileri geliştirmek hem de onlara yılbaşında yardım yapmak amacıyla bir proje geliştirdi. Projeyi Seyhan Kaymakamlığı'na sunan okul yönetimi, kaymakamlıktan destek alarak projeyi hayata geçirdi. Kaymakamlık 600 paket kuru gıda paketi vererek, mahalledeki fakir ailelere dağıtılmasına destek oldu. Öğretmenler ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Acar, yardım paketlerinin gelmesinin ardından boş dersin olmadığı saatlerde genellikle Doğu

ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin bulunduğu Gülbahçesi Mahallesi'nde tek tek kapıları çalarak yardım paketlerini evlere bıraktı.

Okul Müdürü Serap Aytekin, projenin iki amacının olduğunu, hem velilerle ilişkileri geliştirmek hem de yılbaşı öncesi muhtaç ailelere biraz yardımcı olmak istediklerini belirterek, "Seyhan Kaymakamlığı projemize bizden daha çok sahip çıktı. Projeyi duyur duymaz Kaymakam İsmail Hakkı Develi sahiplenerek, tespit edilen 600 aileye gıda paketi hazırlattı. Bu sayede öğretmenlerimiz boş zamanlarında ailelerin kapılarını tek tek çalarak hem bir çay içip sohbet etme imkanı, hem de gıda yardımında bulunuyor" dedi.

Gıda yardımı sayesinde hem ailelerin memnun olduğunu hem de öğretmenlerin velileri bire bir tanıyarak, onların ne gibi ortamlarda yaşadığını görme imkanı bulduğunu anlatan Aytekin, "Bu sayede öğretmen ile veli arasındaki iletişim sağlandı. Öğretmen öğrencisine artık velinin bulunduğu ortamı göz önüne alarak bakıyor. Öğrencinin bir sorunu olduğunda onun acısını ve mutluluğunu daha iyi anlıyor" diye konuştu.

Yardım paketini dağıtan öğretmenlerden Ebru Başeski ise, okulda veli toplantısı yapıldığı zaman velilerin hepsinin gelmediğini, bu yöntemle velilerle buluştuklarını dile getirerek, "Onları daha yakından tanıma imkanı bulduk. Onlarla bire bir iletişime geçtik. Artık bir sorun olduğu zaman çözümü daha kolay olacaktır" dedi.

Veliler ise, öğretmenlerin kendilere büyük bir ilgi gösterdiğini, tek tek kapılarını çalarak yardım paketi bıraktıklarını ifade ederek, "Öğretmenlerimiz bize çok yardımcı oluyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

ÖĞRETMENLERDEN VELİLERE YILBAŞI HEDİYESİ
ÖĞRETMENLERDEN VELİLERE YILBAŞI HEDİYESİ
ÖĞRETMENLERDEN VELİLERE YILBAŞI HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 10:32:04
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 10:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?