2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğretmenlere bayram ikramiyesi

Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali Uslu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey'e öğretmenlere bayram ikramiyesi verilmesi taleplerini iletti.

Balıbey, Kurban Bayramı tatili nedeniyle geldiği Adana'da, Eğitim-Bir-Sen'i ziyaret etti. Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali Uslu, Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Yakar ve sendika yöneticileriyle sohbet eden Balıbey, "Milli Eğitim Bakanlığı bizim bakanlığımız, öğretmenler bizim öğretmenlerimiz. Sendikalar bizim sendikalarımız. Sendikaların çalışmalarını memnuniyetle izliyoruz. Sendikalar, idarecilerin aynasıdır. İdarecilere eksikliklerini görme imkanı sağlarlar" dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Uslu da eğitimin ve eğitimcinin sorunlarının işbirliği ve diyalogla çözüleceğine inandıklarını ifade etti.

Öğretmenlere maaşlarının 2 Aralık'ta ödenmesinden dolayı memnun olduklarını ancak bayramda parayı harcayan öğretmenlerin ay sonunu getiremeyeceğini savunan Uslu, öğretmenlere bir maaş tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini istedi. Uslu, bayram ikramiyesinin öğretmenlerin performansını artıracağını kaydetti. Balıbey de bu talebi Milli Eğitim Bakanı'na ileteceğini ifade ederek, "Elçiye zeval olmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 14:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?