2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğretmenlere sandalye yasağı!

Adana'da Turgut Özal Lisesi'nde öğretmenlerin daha verimli ders anlatmaları için sandalye kullanımı yasaklanarak kürsü sistemine geçildi.

Okul müdürü Halil Topalhan, sınıflardaki öğretmen masa ve sandalyelerini kaldırarak kürsü sistemi uygulaması başlattı.

Kürsü yüksek olduğu için okul müdürü tarafından öğretmenlerin 40 dakika boyunca oturması yasaklandı. Kürsü sisteminin başlamasıyla bazı öğretmenler uygulamaya alışmakta güçlük çekti.

Klasik masa sisteminde öğretmenlerin yeteri kadar verimli olmadığını ileri süren okul müdürü Topalhan, "Masalı sistemde öğretmen dersi sandalyede oturarak anlatıyordu. Öğretmen sandalyeye oturduğu zaman öğrenciyle aynı hizada oluyor ve sınıfa hakim olamıyordu. Öğretmen en arkadaki öğrencinin dersi dinleyip dinlemediğini göremiyordu. Ama yeni getirdiğimiz kürsü sisteminde öğretmen ayakta olduğu için en arkadaki öğrenicinin de ne yaptığını görüyor ve sınıfa hakim olabiliyor. Sınıfa hakim olan öğretmen de daha verimli oluyor. Bu araştırmalarla da kanıtlanmıştır" dedi.

Kürsü sistemiyle öğretmenin oturma olasılığının kalmadığını belirten Topalhan, uygulamayı kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?