4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğretmenlere 'yeşil' eğitim

Adana'da, öğretmenleri ve ilköğretim öğrencilerini çevre konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen Yeşil Kutu Çevre Eğitim Projesi için hazırlanan "Yeşil Vagon"da eğitim gören 21 öğretmene sertifika verildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Enver Kurgun, Adana Tren Garı'ndaki "yeşil vagon"da yaptığı konuşmada, Bölgesel Çevre Merkezi (REC), Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığının işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, Bosch Ev Aletleri'nin sponsorluğunda çeşitli illerde öğretmenlere çevre eğitimleri verildiğini ifade etti.

Dört yıl önce başlayan proje çerçevesinde çok sayıda öğretmenin eğitim aldığını belirten Kurgun, "Çevre, dünya için en önde gelen problemlerden biridir. Bu problem sadece bir bölgede sınırlı kalmaz. Bir bölgedeki su kirliliği sadece oraya zarar vermiyor, yani sorun küreseldir. Günümüzde mevsimler ve yağış rejimi değişti. Artık anormallikler meydana geliyor. İleriye yönelik ciddi sıkıntılar dile getiriliyor ve bunlar doğru. Bunların sebebi doğal kaynakların sorumsuz ve sınırsızca kullanılması ile çevrenin kirletilmesidir. Bu konuda çare ise eğitimdir. Bu eğitimle vatandaşlara olumlu davranış değişikliği kazandırmak gerekli. İşte bu noktada öğretmenlere önemli görevler düşürüyor. Onlar çocukları erken yaşlarda çevre bilincinde eğitebilir" dedi.

Konuşmanın ardından Kurgun, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, İl Çevre ve Orman Müdürü Nebi Erol Metin ve TCDD 6. Bölge Müdürü Vekili Mustafa Çopur tarafından, eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verilikken, birer tana de fidan verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 22:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?