29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Öğretmenlerin azmi çocukları kurtardı

Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" kapsamında bugüne kadar 10 bin 80 haneyi gezerek 91'i erkek 339'u kız olmak üzere toplam 430 çocuğu okula kazandırdıklarını söyledi.

 
Bahadır, 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılının sonu nedeniyle Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'na destek veren kurum, kuruluş ve kişilere yönelik "Umutlarımı Kanatlandırın" adı altında bir akşam yemeği verdi. Yemekte yaptığı konuşmada, 2004 yılında göreve geldiklerinde okulun içler acısı durumda olduğunu ve mahalledeki çocukların da okula gitmek istemediklerine tanık olduklarını söyleyen Banadır, "90 "eli öpülesi" öğretmenle birlikte yola koyularak ilk önce okulu tertemiz yaptık. Tuvaletlere girilmiyordu, şimdi pırıl pırıl oldu. Odunluk olarak kullanılan yeri toplantı salonu yaptık. Şimdi öğrencilerimiz burada tiyatro oyunu sahneliyor" dedi.


Gülbahçesi Mahallesi'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç eden ailelerden oluştuğu için geleneksel ve ekonomik nedenlerden dolayı vatandaşların kızını okula göndermediğine dikkat çeken Bahadır şunları söyledi:
"90 öğretmenle birlikte 10 bin 80 haneyi 2 kere tek tek gezdik. Aileleri ikna etmeye çalıştık. Kadın öğretmenlerle birlikte kahvehaneleri bile gezerek vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştık. Bunun soncunda 430 kız ve erkek çocuğunu okula kazandırdık. Okula kazandırdığımız kız öğrencilerden voleybol ve hentbol takımı, tiyatro ve halkoyunu ekibi oluşturuldu. Bu ekipler başarıdan başarıya koştu. Biz onlara imkan sunduk onlar neler başarabileceklerini gösterdi." Konuşmanın ardından okula emeği geçen kurumlara plaket, kişilere ise teşekkür belgesi verildi.


Plaket töreninden sonra "Haydi Kızlar Okula Kampanyasıyla" okula kavuşturulan kızlardan oluşan halk oyunu ekibi bir gösteri sundu.

 
Yemeğe, Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ile çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 14:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?