4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğretmenlerin büyük fedakarlığı

Adana'da 11 yıl aradan sonra kendi binasına kavuşan Adana Kız Lisesi öğretmenleri, tatil yapmayıp okulun malzemelerini kendileri taşıyor.

1998'de meydana gelen depremde binası zarara gören ve Adana Kız Meslek Lisesi ile aynı binayı paylaşmak zorunda kalan, Adana Kız Lisesi 11 yıl aradan sonra yeni binasına kavuştu.

11 yıl boyunca bin 239 öğrenci ile Adana Kız Meslek Lisesi'nde yatılı eğitim-öğretim hizmeti de veren Kız Lisesi öğretmenlerini şimdi yeni bina heyecanı sardı. AdanaKız Meslek Lisesi'nde 10 kişilik sınıflarda ve sığınakta eğitim vererek öğrenci yetiştiren öğretmenler 40 sınıflı binada eğitim verecekleri günü adeta iple çekiyor.

1 Temmuz'da tatili başlayan öğretmenler tatile gitmeyerek okullarını yeni binaya taşımaya başladı. Mesai arkadaşları yayla ya da denize giderek tatilin keyfini çıkarırken onlar kendi elleri ve araçlarıyla okulun malzemelerini taşıyor.
Okulda uzun yıllardır öğretmenlik yapan ve bütün zorluğun üstesinden kalkan öğretmen Belgin Nuran Kaya, 11 yıl çekilen çileden sonra yeni binaya taşınacak olmalarının mutluluğu ile tatili bile unuttuklarını söyledi.

Kaya, "Benim aslında bugün tatilde olmam lazım ama okulum için öğrencilerimiz için çalışıyorum. Bu beni hem mutlu ediyor hem de zevk veriyor. Biz öğretmenler olarak 11 yıldır bütün zorluğa göğüs gererek öğrencilerimizin geleceği için çalıştık" dedi.

Okul Müdürü İhsan Işılay ise 11 yıldır çok zor şartlarda eğitim-öğretim verdiklerini vurgulayarak, "Çocuklarımız sığınakta, 10 kişilik sınıflarda eğitim görüyordu. Ama artık bu dönem bitti" diye konuştu.Yeterli sayıda eleman olmadığı için okulun malzemelerinin taşınmasının da öğretmenlere kaldığını ifade eden Işılay şöyle devam etti:

"Okul malzemelerinin taşınması üzerine yaptığımız bir toplantı da öğretmenler kendileri bir öneri sundu. Öğretmenler 'Okulun ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz, bu yıl tatil yapmayız bu eşyaları taşırız' dediler. Bende bu durumdan çok duygulandım ve harekete geçtik. Öğretmenlerimiz kendi elleriyle okulun malzemelerini yine kendi araçlarına yükleyerek yeni binaya taşıyor. Bu durumdan çok mutlu oldum. Bizim öğretmenlerimiz her şeyin iyisini hak ediyor."
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 13:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?