4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öğretmenlerin sorunları tartışıldı

ADANA'DA MÜZİK ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI ELE ALINDI

Adana Valisi İlhan Atış, çocukları eğitmedeki en baştaki şartlardan birinin müzik, beden eğitimi ve resim dersleri olduğunu belirterek, "Bu derslere önem verdiğimiz takdirde çocuklarımızı daha iyi eğiteceğimizi düşünüyorum" dedi.

Vali Atış, okullarda müzik dersi etkinliklerinin artırılması ve müzik öğretmenlerinin karşılaştığı sorunlar adına yapılacak çalışmalarla ilgili Özel Çukurova Bilfen Okulları Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, müzik derslerinin önemine dikkat çekti.

Atış, "Çocuklarımızı eğitmedeki en baştaki şartlardan biri, müzik, beden eğitimi ve resim dersleridir. Bu derslere önem verdiğimiz takdirde çocuklarımızı daha iyi eğiteceğimizi düşünüyorum. Elimden gelse okullarımızda her sabah çocuklarımıza 15 dakika müzik dersi verdiririm. Çocuklarımızın bu şekilde çok daha verimli, çok daha nitelikli yetişeceğine inanıyorum" dedi.

Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürleri ile birlikte müzik öğretmenlerinin sorunlarını azaltmaya çalışırsak çok daha iyi sonuçlar alacaklarına inandığını söyleyen Atış, "Biz valilik makamı olarak, Milli Eğitim Müdürü ile birlikte müzik dersi ve müzik öğretmenlerinin farklı yerlerde olduğunu düşündüğümüz için bu toplantıyı yapıyoruz. Sokaklar çocuklarımızın çığlıkları yerine, söylediği şarkılarla çınlasın. Bu da sayenizde olacaktır" diye konuştu.

Toplantıya katılan müzik öğretmenleri, müzik dersi saatlerinin az oluşu ve okullarda özel donanımlı müzik odalarının bulunmamasından dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 13:31:02
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 15:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?