4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Okey artık 5 kişi oynanıyor!

Adana'da kahvehanede sigara içemeyen tiryakiler, sigara yasağıyla birlikte 4 kişi oynanan oyunları yedekli oynamaya başladı. Yedek sayesinde sigara içmek isteyen dışarı çıkıyor yedek oyuncu oyuna devam ediyor.

19 Temmuz'da "dumansız hava sahası"nın genişlemesiyle birlikte en çok kahvehaneler etkilendi. Yasakla birlikte halka açık olan tüm kapalı ve yüzde 50 kapalı mekanlarda sigara yasağı başlamasına rağmen bu durumdan en çok kahvehane sahipleri ve kahvehane tiryakileri etkilendi. Kahvehaneye gelenler ne sigaradan ne de kahvehaneden vazgeçemediği için hem sigara içmek hem de oyun oynamak için kendince çözüm üretmeye başladı.

İskambil ve okey oyunları 4 kişinin bir araya gelmesiyle oynanıyor. Ama sigara yasağı bunu 5 kişiye çıkardı. Yasakla birlikte bir de yedek oyuncu bulundurma zorunluluğu geldi. Sigara içmek isteyen tiryakiler, bu yedek oyuncu sayesinde sigara içmek istediği zaman oyunda yerini yedek oyuncuya bırakıp dışarı sigara içmeye çıkıyor. Böylece oyun bozulmamış oluyor. Sigarasını içip geldikten sonra yedek oyuncu tekrar yedeğe geçiyor.

Adana'da Kıyıboyu Caddesi kenarında bulunan kahvehane müdavimleri bu uygulamaya start verdi. Mustafa Karakuş, sigara yasağı ile birlikte zor durumda kaldıklarını ilk gün bocaladıklarını ama çareyi bulduklarını söyledi. Karakuş, hem sigara hem de kahvehane tiryakisi olan birisi olarak yasağa rağmen ikisini de bırakmayacağını belirterek, "Hem sigara içmeye devam ediyorum hem de oyunumu oynuyorum. Oyun oynarken yanımıza bir yedek oyuncu alıyoruz. Biz sigara molası verdikçe yerimize o bakıyor. Böylece hem biz hem kahveci ceza yemekten kurtuluyoruz" dedi.

Bu sistemi tüm tiryakilere tavsiye ettiğini ifade eden Karakuş, "Herkes bu sistemden memnun kalacaktır" diye konuştu. Yedek olarak oyuna katılan Ahmet Oğan ise tiryaki arkadaşlara yardımcı olduğunu kendisinin de bu sistem sayesinde vakit geçirdiğini anlatarak, "Oyunların 5 kişiye çıkmasıyla kahveci de para kazanıyor. Bizde yasağa uymuş oluyoruz. Aksi taktirde yasağı delebiliriz" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 11:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?