29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Okul basan öğretmene dava

Adana’da bir lisede öğretmenlik yapan Hayrunnisa Çeçen Ü., Seyhan Anaokulu’nda öğrenim gören oğlu A.Ü.’nün dövülüp ısırılması üzerine 12 Nisan’da okula gitti.

İddiaya göre, Hayrunnisa Çeçen Ü., yemekhanede öğretmenlerin ve küçük öğrencilerin gözleri önünde oğlunu ısırdığı ve dövdüğünü iddia ettiği U.K.’yı azarlayıp tokatladı. U.K.’nın dudağı patladı, ağzından kan geldi ve dizi morardı. U.K.’nın dövülmesi, bir müdür yardımcısı, üç öğretmen, bir yardımcı personel olmak üzere beş okul görevlisinin imzasıyla tutanağa geçirildi. Ancak aileye bilgi verilmedi.

U.K’nın dayak yemesinden, haberdar edilmeyen anne, çocuğunu banyo yaptırırken dudağının iç kısmında yara, diz kapağında morarma izini fark etti. Ne olduğunu öğrenmek için okula giden 37 yaşındaki baba İ.S.K., okula gidip gerçeği öğrenince suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, öğretmen Ü. hakkında ’Kasten yaralama’ suçundan Adana 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Dört aydan bir yıla kadar hapis cezası isteğiyle tutuksuz yargılanacak olan öğretmen Ü. karakolda verdiği ifadesinde, "Okulda U.K.’nin yanına gidip, ’A.’ya niye sürekli vuruyorsun? O senin kardeşin. Birbirinize vurmayın’ diye nasihatte bulundum. Ancak, çocuk bana ’vuracağım’ diye cevap verdi. Ben kesinlikle çocuğa vurmadım. Okul idaresinin tutanağı tamamen yalan ve iftiradır" dedi. Baba İ.S.K. ise, "Yediği dayak yüzünden çocuğumun psikolojisi bozuldu. Okula gitmek istemiyor. Bir öğretmen küçücük çocuğu nasıl döver? Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 18:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efebal IP: 78.161.83.xxx Tarih : 31.10.2007 23:18:08

yanlış bir davranış bir öğretmene yakışır bir davranış değil şiddetle kınıyorum yalnız sizden ricam neden baş örtülü resmi olan bi bayan resmi koydunuz döven kişi baş örtülü bir öğretmenmiydi diyecem ama okulda başörtülü bulunmak yasak malum rica ediyorum her konuda oldugu gibi bukonudada baş örtülü insanları karalamayınız ve başı açık sosyetik bi bayan resmi koymanız rica olunur