2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Okul isim hakları satılıyor

Adana'da okul isim hakkını satın alan hayırsever Hızlan ailesinin vekili ile Adana Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Adana Valisi İlhan Atış, imza töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan bu kampanyanın ülke adına çok katkı sağlayacağını söyledi. Atış, Mübeccel Hızlan'a ve Hızlan ailesine böyle bir girişimde bulunduklarından dolayı teşekkür etti.

Mübeccel Hızlan ailesi adına imza töreninde bulunan Mehmet Kadirgelede kayınbabası ve kayınvalidesinin vasiyetini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Protokolün imzalanmasından sonra Akkapı Mahallesi'ndeki Gülbahçesi Anaokulu'nda tabela değiştirilmesi dolayısıyla tören yapıldı. Gülbahçesi Anaokulu tabelası indirilerek yerine "Hüsnü-Semih Hızlan Anaokulu" tabelası asıldı.
İsmi değiştirilen anaokulunun açılış kurdelesi, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Mehmet Kadirgelede tarafından kesildi.

Büyükfırat açılıştan sonra yaptığı açıklamada, yaptıklarının sadece eski tabelayı kaldırarak yerine yenisini astıklarını ve bu sayede hem devletin kasasına 420 bin YTL katkıda bulunduklarını hem de vatandaşların vasiyetlerini yerine getirdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?