29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Okul müdürlerine eğitim semineri

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, okul yöneticilerinin tüm ders programlarını bilmesi, öğrenci ve öğretmenlere de rehber olması gerektiğini söyledi. 

Gülsar, Okul Yönetimini Geliştirme Eğitim Programı (OGYEP) kapsamında Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi'nde ilköğretim okulu müdürlerine yönelik düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, okul yöneticilerinin neler yapması gerektiğini anlattı. Gülsar, ülkenin kalkınması, insanca bir yaşam için gençlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, bu durumda okul yöneticilerine büyük görev düştüğünü kaydetti. 

Çocukların en fazla zamanı okulda geçirdiğine dikkat çeken Gülsar, okul müdürlerine şunları söyledi:
"Sizler ülkenin geleceğini yetiştiriyorsunuz. Dışarıda şiddet, alkol ve uyuşturucu kullanılıyorsa kendinizde bir eksiklik hissedin, çünkü tüm öğrencilerin davranışlarından bizler sorumluyuz. Okul yöneticileri, tüm ders programlarını bilmeli, öğrenci ve öğretmenlere de rehber olmalıdır. Sizlerin düzenli ve kontrollü çalışmaları öğrencilerin daha iyi seviyelere gelmesi demektir. Okul yöneticisi öğrenci ve öğretmenle arkadaş olarak olumlu davranışlar sergilemelisiniz." 

Daha sonra okul müdürlerine, "Yönetim ahlakı, farklı yönetim becerileri, yenilenen müfredat, eğitim liderliği ve iletişim" konularında bilgiler verildi. 

Seminere, il genelinden 370 ilköğretim okulunun müdürü katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 13:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?