3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Okul yoluna dikkat

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle sürücüleri, öğrencileri, velileri ve öğretmenleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.


Barışık, yaptığı açıklamada, trafik kazalarının kanayan yara olarak gündemdeki yerini korumaya devam ettiğini, yolların kan gölüne dönüşmemesi için herkesin sorumluluk içerisinde yola çıkması gerektiğini belirtti.

Barışık, "Trafik kurallarına hepimiz uyalım. Analar ağlamasın, hayatlarının baharındaki çocuklarımız ölmesin, sakat kalmasın. Hepimiz, milyonlarca yavrumuzu, çiçeklerimizi, çocuklarımızın geleceğini, sağlığını, neşe ve mutluluğunu düşünerek trafik ortamına çıksın. Özellikle de okul yakınlarında, yaya geçitlerine yaklaştığımızda ayağımızı gazdan çekelim, dikkatimizi yaya ve çocuklarımıza vererek yolumuza devam edelim" dedi.


2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yarın 14 milyon 500 bin öğrenci ile 630 bin öğretmenin ders başı yapacağını hatırlatan Barışık, son 10 yılda meydana gelen 5 milyon 80 bin 293 trafik kazasında 48 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğine, 1 milyon 386 bin 517 kişinin de yaralandığına dikkati çekerek şunları söyledi:


"Ülkemizde yaşanan kazaların yüzde 61.6'sı şehir merkezlerinde meydana gelmektedir. Yayaların karıştığı trafik kazalarında ilköğretim okulu çağındaki çocukların önemli yer teşkil ettiği de açıktır. Şehir içi kazalarda sürücü kusuru yüzde 89.91, yaya kusuru ise yüzde 8.73' tür. Trafik kaza istatistikleri, trafik eğitimi ve kurallara uyulmasının önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Çocukların, trafik ortamında her türlü tehlikeden korunması kaçınılmaz görevdir. Milyonlarca yavrumuz şehir trafiğine çıkarken, sürücülerimiz, vatandaşlarımız, öğretmenlerimiz de daha çok dikkatli olmalıdır. Sürücülerimiz, trafik kural ve işaretlerine titizlikle uymalı, özellikle de okul önlerinde daha dikkatli olmalıdır. Servis araç sürücüleri de, araçlarında taşıdıkları çocuklara örnek olacak davranışta bulunarak, direksiyon başında sigara içmemeli, yüksek sesle müzik dinlememeli, araç içinde ve dışında göze hoş gelmeyen, çevreyi rahatsız edecek resim veya yazı bulundurmamalıdır."
Öğrencilere de uyarıda bulunan Kazım Barışık, servis araçlarında yolculuk süresince ayağa kalkmamaları, sürücünün dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmaların istedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?