4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Okula diye çıktı, dönmedi!

Babasının tayini nedeniyle 2.5 ay önce ailesiyle birlikte Adana'ya yerleşen lise öğrencisi 14 yaşındaki Selin Çelik, 5 gün önce okula gitmek için çıktığı evine bir daha dönmedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli 41 yaşındaki Temel Çelik’in tayini ile 2.5 ay önce Hatay’dan Adana'ya çıktı. Kente gelip yerleşen aile, kızları Selin'i karma eğitim verilen Adana Erkek Lisesi’ne kaydetti. Okuluna düzenli olarak giden ve başarılı bir öğrenci olan Selin Çelik, geçen cuma günü sabah okula gitmek için cebinde 2 TL ile evden ayrıldı.

Liseli Selin'den o günden bu yana bir daha haber alınamadı. Hemen polis ve Cumhuriyet Savcılığı’na kayıp başvurusunda bulunan baba Temel Çelik, kızının kaçmasının mümkün olmadığını, kaçırılmış olmasından endişe ettiklerini söyledi.

Kızının kaybolmadan önceki gece geç saate kadar ders çalıştığını belirten Çelik şunları anlattı:

“Perşembe günü geç saate kadar sınavı için ders çalıştı. Benim 3 kızım var. Hiç birine bugüne kadar baskı yapmadım. Biz Adana’ya geleli 2.5 ay oldu. Burada komşu dahi edinemedik. Kızımın kötü niyetli kişiler tarafından kaçırılmış olmasından endişe ediyorum. Geçen cuma günü okul forması ile evden çıkıp bir daha dönmedi. Adana’da ve daha önce görev yaptığım Hatay’da bakmadığımız yer kalmadı, hiçbir yerde bulamadık. Kızımı görenlerin, nerede olduğunu bilenlerin insaniyet namına 155’i arayarak polise haber vermesini istiyoruz.”
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?