4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Okula diye çıktı, dönmedi

Adana'da "okula gidiyorum" diyerek evden çıkan Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü son sınıf öğrencisi Ömer Aydın'dan 6 gündür haber alınamıyor.

Bitlis'ten Adana'ya göç eden ve geçimini tarım işçisi ya da kaynakçılık yaparak sağlayan 13 kişilik Aydın ailesinin en küçük çocuğu olan Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü öğrencisi Ömer Aydın, 22 Mayıs'ta "okula gidiyorum" diyerek evinden çıktı. ÖSS'ye hazırlanan ve bilgisayar mühendisi olmak isteyen Ömer Aydın'dan 6 gündür alamayan ailesi çocuklarının hayatından endişe ediyor.

Ömer Aydın'ın ağabeyi Tuncer Aydın, 11 kardeş olduklarını babasının ve kendisinin kaynakçılıkla uğraştığını diğer kardeşlerinin de ilkokul mezunu oldukları için ya inşaatta ya da tarlada çalıştığını belirtti. 7 erkek 4 kız kardeşi olduğunu kız kardeşlerinin hiç okula gitmediğini anlatan Aydın, "Annem iki yıl önce böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti. Annem Ömer'in okuyup büyük adam olmasını isterdi. Çünkü ailemizde tek okuyan kişi Ömer olacaktı. Ancak annem iki yıl önce hayatını kaybederek bunu göremedi" dedi.

Aile olarak kendilerinin de Ömer'in okuyup bilgisayar mühendisi olmasını istediklerini ancak 22 Mayıs günü "okula gidiyorum" diyerek evden ayrıldığını ve bir daha eve dönmediğini anlatan Aydın, "Kardeşimin kimseye bir yanlışı olmazdı. Ancak Cuma günü ne okula gitmiş ne de eve döndü. O gün bugündür kardeşimizi arıyoruz ama bulamıyoruz" diye konuştu

Kardeşinin yazın çalışıp okul dönemi masraflarını karşılayarak okumaya çalışan biri olduğuna belirten Aydın, "Herkes ÖSS'ye hazırlanmak için dershaneye giderken o kendi imkanlarıyla çalışarak sınava hazırlanıyordu. Tek hedefi ÖSS'ye girip bilgisayar mühendisi olmaktı. Ancak bulunmazsa ÖSS'ye giremeyecek. Onu sınava kadar bulamazsak tek hayalini gerçekleştiremeyecek. O mühendisliği kazanıp tüm ailesini kurtarmak istiyordu" şeklinde konuştu.

Kardeşinin ve ailelerinin düşmanı olmadığını bu nedenle birisinin kaçırma imkanı bulunmadığını söyleyen Aydın, "Kardeşim 6 gündür kayıp. Ne olur onu bulun. O bizim en küçüğümüz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:09:38
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 11:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?