4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Okulda domuz gribi paniği

OKULDA DOMUZ GRİBİ PANİĞİ

Adana'da bir ilköğretim okulunda 2 öğrencinin domuz gribi olduğu yönündeki dedikodular, velilerin okula akın etmesine neden oldu.

Halk arasında "domuz gribi" olarak bilinen "H1N1" virüsü nedeniyle Türkiye'de ölü sayısının her gün artması, vatandaşları tedirgin ediyor. Adana'da Milli Mensucat İlköğretim Okulu'nda 2 öğrencinin domuz gribi olduğu yönündeki dedikodu, veliler arasında paniğe neden oldu. Veliler okula akın ederek öğretmenlere iddianın doğru olup olmadığını sordu. Öğretmenlerin okulda domuz gribi olmadığını, 2 öğrencinin yüksek ateş nedeniyle hastaneye gittiğini, bir öğrencinin de astım bronşit olduğunu söylemesi üzerine

biraz olsun rahatlayan velilerden bazıları çocuklarını okula bırakarak evlerinin yolunu tuttu. Bazı veliler ise dersliklerin çok kalabalık olduğunu, bu nedenle salgının daha etkili olacağını, okulun bir an önce tatil edilmesi gerektiğini söyledi. Kimi velilerin de tedbiri elden bırakmayarak çocuğunu okula maskeyle getirdiği görüldü.

5/A sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Buse Demircan, okulda domuz gribi dedikodusu olduğunu ancak şu ana kadar domuz gribine rastlanmadığını ve korktuklarını belirterek, "Sınıflarımız çok kalabalık. Son günlerde hastalık nedeniyle arkadaşlarımız gelmiyor" dedi.

8/A sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Bahar Öztekin ise domuz gribine karşı önlem aldığını, bu nedenle korkmadığını ancak okullardaki tuvaletlerin temiz olmadığını, sınıfların çok kalabalık olduğunu söyledi.

OKULDA DOMUZ GRİBİ PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 19:34:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 09:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?