3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Okullar karanlıktan kurtarıldı

Adana'da ödenmeyen borcu nedeniyle elektriği kesilen 32 okula bugün yeniden elektrik verilmeye başlandı.

Adana'nın 15 ilçesindeki 900 okulun 2003 yılından bu yana biriken 7 milyon YTL'lik elektrik borcu ödenmeyince Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ) tarafından dün 32 okulun elektriği kesilerek, sayaçları mühürlenmiş, öğrenciler karalıkta ders yapmak zorunda kalmıştı. Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün TEDAŞ ile yaptığı görüşmelerin sonuç vermesi üzerine okullara bugün yeniden elektrik verilmeye başlandı.

İsmet İnönü İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler, bugün tekrar elektriğe kavuşmanın sevincini yaşadı. 80 bin YTL'nin üzerinde elektrik borcu olduğu için dün elektrik kesintisi uygulanan İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda 70-80 klima olduğu ve bundan dolayı aylık 7-8 bin YTL elektrik faturası geldiğini belirten veliler, "Elektrik borcu israftan dolayı fazla geliyor. Bir okulda 80 tane klima olursa, o okulun elektrik borcu ödenmekle biter mi? Okulda klima kullanılmadığı zaman en fazla 2 bin YTL elektrik borcu geliyor. Burada en fazla görev öğretmenlere düşüyor. Öğretmenler çok fazla gerekmedikçe klimaları kullanmamalı" dedi.

Veliler ayrıca okullardaki elektrik sayaçlarının kontörlü sisteme geçilmesi gerektiğini, devletin belirli bir rakama kadar elektrik faturasını ödemesi gerektiğini dile getirerek, "Devlet okullara bir kota koymalı. Şu kadar kilowatsaati ben öderim, gerisi israfa girer çok harcarsanız siz ödersiniz sistemi gelmeli. Yazık bir okula 8 bin YTL aylık elektrik faturası gelir mi?" diye konuştular.

Öğrenciler ise, dün elektrik kesildikten sonra bazı dersleri işleyemediklerini belirterek, "Aslında elektrik kesintisi bir yönden iyi oldu. Mutlaka tasarruf yapılması lazım. Açık olan lambaları lüzumsuzsa söndürmeliyiz. Bu elektrik kesintisi bize ders olsun. Ayrıca elektriğimiz geldiği için çok mutluyuz" dediler.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise yaptığı açıklamada, TEDAŞ'ın görevini yaptığını, ancak kesintilerden sonra TEDAŞ görevlileriyle yaptıkları görüşmede kendilerine anlayışlı davrandıklarını ve bugün okullardaki kesintinin sona erdiğini anlatarak, "Okulların elektrik borcunun ödenmesi için şimdi bir plan hazırlığı içindeyiz. Mutlaka bu borç ödenecek. Ancak okullarda mutlaka israfın önüne geçilmeli" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?