4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Okullarda Filistin için saygı duruşu

Adana'da ilköğretim okullarında öğrenciler, İsrail'in Gazze'deki katliamını 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), hayatını kaybeden Filistinliler için okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması eylemi yapıldı. Adana'da tüm okullarda saat 11.00'de 1 dakika saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat Celalettin Sayhan İlköğretim Okulu'nda katıldığı İsrail'i protesto saygı duruşu öncesi yaptığı konuşmada, İsrail'in 18 gündür süren saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden yüzlerce Filistinli, özelikle de
çocuklar ve öğrenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak onlara destek vereceklerini söyledi. Büyükfırat, "Bugün burada tüm sınıflarda veya toplu olarak gerçekleştirilecek saygı duruşu ile Filistin'de yaşanan zulüm telin edilirken Filistin halkı ile de dayanışma sergilenecektir. Ayrıca ilk ve ortaöğretim kurumlarında 'Filistin'de insanlık dramı' konulu bir resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek" dedi. Konuşmanın ardından Filistin'de yaşanan vahşeti kınamak için öğretmenler ve öğrenciler 1 dakika saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.
Yakalarına Filistin bayrağı takan öğrenciler İsrail'e lanet okudu.

Öğrenciler, Filistin'in çiçeklerinin annelerinin, babalarının yanında öldüğünü ifade ederek, "İsrail katil gibi davranıyor. Filistinli arkadaşlarımız için çok üzülüyoruz. Çocuklar camilerde, parklarda, anne ve babalarının yanlarında öldürülüyor. Bunlara yardım yapılamasını istiyoruz. Biz burada eğitim görürken onlar orada katliama uğruyor. Bunun için çok üzülüyoruz. Onlarında bizim gibi okula gitmesini istiyoruz. Onlar Filistin'in çiçeği" diye konuştu.

Daha sonra çocuklar "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:46:08
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 18:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?