3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Okullarda ilk ders zili çaldı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da 2008-2009 eğitim-öğretim yılı törenle başladı.

Adana'da "İlköğretim Haftası" kutlamaları Atatürk Parkı'nda düzenlenen törenle start aldı. Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa Seyhan ilçesi Toros Mahallesi'ndeki Hacı Nazım Turgut İlköğretim Okulu'nda devam edildi.

Adana Valisi İlhan Atış, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemini vurgulayarak, eğitimde hayırseverlerin katkısının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Atış, hayırsever Nazım Turgut'un hem kendi adına hem de eşi Hatice Turgut adına okul yaptırdığını anımsatarak, eğitime yeni açılan okulun hayırlı olmasını diledi.

Atış, çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlama çabasında olduklarının altını çizerek, "Çocuklarımıza daha güzel ve çağdaş bir Türkiye hazırlıyoruz. Çocuklar, Atatürk'ü, bayrağı, dilimizi, ülkemizi, milletimizi sevelim ve koruyalım" diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı olmasını dileyerek, okul yapımına katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

Belediyelerin eğitimde görev ve sorumluluklarının olduğunu kaydeden Durak, "Eğitimin gelişmesinde fiziki altyapı da önemli yer teşkil etmektedir. Bu kapsamda yeni oluşturulan merkez Çukurova ilçesinde 100'e yakın okul arsasını imar planında gösterdik ve mülkiyetleri ayrıldı'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında, kaliteli bir eğitim için modern fiziki ortamların yaratılmasının şart olduğunu belirterek, geçen eğitim-öğretim yılı içerisinde ilköğretimde 194 derslik, orta öğretimde ise 64 yeni derslik daha Adana'ya kazandırdıklarını ifade etti. Eğitim sayesinde dünyanın en büyük medeniyeti haline gelinebilmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Büyükfırat, bu nedenle öğretmenlere ve idarecilere çok fazla görev düştüğünü kaydetti.

Hayırsever Turgut ise, çocukların gözlerindeki ışıltıyı ve heyecanı gördüğünde çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim heyecanımı yaşamak isteyenler okul yaptırsın" dedi.

Vali Atış, konuşmaların ardından sınıfları gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 13:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?