4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Okullarda maskeli eğitim

DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM

Türkiye'de domuz gribinden ölenlerin sayasının 40'a ulaşmasının ardından, Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler maskeli eğitim görmeye başladı.

Havaların soğumasıyla birlikte Türkiye'yi ve dünyayı kasıp kavuran domuz gribi salgını, ölüme yol açmaya devam ediyor. Türkiye'de salgın başladığından bu yana Sağlık Bakanlığ'nın açıkladığı rakamlara göre ölü sayısı 40'a ulaştı. Domuz gribinin toplu yerlerde hızla yayılması ve ölü sayısının artması nedeniyle okullarda da gribe karşı çeşitli önlemler alınmaya başlandı.

Adana'da Öğretmen Ayfer Doğruol İlköğretim Okulu'nda da "maskeli eğitim" dönemi başladı. Okul yönetimi; domuz gribinden korunmak için çareyi yaklaşık bin öğrenci ve 30 öğretmenin maske kullanmasında buldu.

Okul Müdür Bahri Bahadır, maskeyi takarak öğrencilere ve öğretmenlere maske dağıtıp domuz gribi uyarısında bulundu. Bahadır, domuz gribi nedeniyle Türkiye'de yaklaşık 40 kişinin öldüğünü belirterek, "Domuz gribinden kurtulmanın en önemli yolu temiz olmak ve maske takmaktır. Okula geldiğiniz zaman mutlaka maske takacaksınız. Bundan sonra dersler maskeli olacak. Maske dışında domuz gribinden korunmak için ellerinizi mutlaka her yemekten önce ve sonra yıkamalısınız. Mutlaka temiz olmalısınız" dedi.

Bahadır, okullarının her gün öğrenciler eve gittikten sonra baştan aşağı dezenfekte edildiğini, bu nedenle grip vakası görülmediğini, velilerin de çocuklarını okula göndermekten çekinmediğini kaydetti.

Maskenin önemini uygulamalı olarak anlatan Bahadır, "Ben maskeyi takıyorum. Dolayısıyla ne oluyor? Bende olan hastalık size bulaşmıyor. Bu nedenle maske çok önemli" diye konuştu.

4-B sınıfında öğretmen Şenay Özakın ve yaklaşık 35 öğrenci, maskeleriyle eğitime başladı. Öğretmen Özakın, okul yönetimi olarak Türkiye'de domuz gribi yaygın olduğu için öğrencilere önlem almayı düşündüklerini belirterek, "Çünkü öksüren öğrencilerimiz var. Her ihtimale karşı, maske takmakta fayda var. Okullar insanların en çok bulunduğu yerler olduğu için en çok riskin olduğu yerlerdir. Bu nedenle biz önlemimizi alıyoruz. Bundan sonra derslerimizi maskeyle yapacağız" dedi.

Öğrenci Fatma Nur Bulun ise domuz gribi nedeniyle maskeli eğitime başladıklarını, zorluk çekmediklerini, sağlıklı bir yaşam için her şeyi yapacaklarını söyledi.

Şerife Yangın adlı öğrenci ise domuz gribinden dolayı çok sayıda insanın öldüğünü, bu nedenle kendilerinin önlem aldığını ifade etti.

Mehmet Ali Ağır da domuz gribinden korunmak için maske taktıklarını, aşı geldiğinde gripten korunmak için aşı da olacağını söyledi.

DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
DOMUZ GRİBİNE KARŞI MASKELİ EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 10:26:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?