2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Olaylı gece: 7 yaralı

ADANA'DA OLAYLI GECE: 7 YARALI

Adana'da Mustazaf-Der Şubesi'ne molotofkokteyli ve taşlı saldırı düzenlendi. Dernek üyelerinin saldırganlara karşılık vermesiyle büyüyen olaylarda 7 kişi yaralandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylığını veto etmesini protesto eden yaklaşık 50 kişi, akşam saatlerinde Gülbahçesi Mahallesi'nden Obalar Caddesi'ne yürüdü. Kıbrıs Caddesi üzerine geldiklerinde lastik yakıp slogan atmaya başlayan kalabalık, Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Adana Şubesi'ne saldırıda bulundu. Taş ve molotofkokteyli atılan dernek binasının camları kırıldı. Binada bulunanlar mahsur kalırken, olayı duyan dernek üyeleri, ellerinde

sopalarla olay yerine koştu. Çıkan taşlı-sopalı kavgada, 3 gösterici ve 4 dernek üyesi yaralandı. Çevik Kuvvet polislerinin kısa sürede olay yerine gelip müdahalede bulunmasıyla olayların büyümesi engellendi.

Saldırıda dernek binası ve civardaki çok sayıda işyeri zarar görürken, yaralılar araçlarla Numune Hastanesi'ne taşındı. Her iki taraftan yaralananların aynı hastaneye götürülmesi, gerginliğin burada da devam etmesine neden oldu. Bunun üzerine göstericiler farklı bir hastaneye sevk edildi.

Olay yerinde toplanan yaklaşık 100 dernek üyesi ise, Kur'ani Kerim okuduktan sonra tekbir getirdi ve saldırıyı kınadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Mustazaf-Der Adana Şubesi, daha önce de terör örgütü sempatizanlarının saldırısına uğramıştı.

ADANA'DA OLAYLI GECE: 7 YARALI
ADANA'DA OLAYLI GECE: 7 YARALI
ADANA'DA OLAYLI GECE: 7 YARALI
ADANA'DA OLAYLI GECE: 7 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2011 Salı 23:16:05
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 09:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?