2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Öldürseler de vazgeçmeyeceğim'

Adana'da, ailenin karşı gelmesine rağmen sevdiği kişiyle kalkınca töre gereği öldürülmeleri kararlaştırılan 21 yaşındaki F.Ş. ile nikahsız eşi 35 yaşındaki Cengiz Ağırman, ailenin infazından son anda kuruldu. F.'nin ailesinin evlerine baskın yaptığı çift, çıkan çatışma sonrası kaçmak isterken yakalandı. Olayda babası yaralanan F.Ş., töreye isyan edip, "Ben kocamı ölümüne seviyorum. Öldürseler de vazgeçmeyeceğim" dedi.

Yeşilbağlar Mahallesi'nde oturan aslen Arap kökenli Şanlıurfalı Ş. ailesinin kızlarından F.Ş., mahalledeki bir düğünde tanıştığı Mardinli Cengiz Ağırman'a aşık oldu. Birbirlerini seven çift, evlenmeye karar verdi, ancak, F.'nin ailesi bu evliliğe onay vermedi. Bunun üzerine F.Ş. ile Ağırman yıl önce kaçtı, nikah kıymadan düğün yaparak Atakent Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşamaya başladı.

İddiaya göre, F.Ş.'nin kaçması üzerine aile meclisi toplanıp, töreye karşı geldiği için kızları ile nikahsız eşinin öldürülmesine karar verdi. Bunu bilen F.Ş. ve Ağırman, her an öldürülecekleri korkusuyla yaşarken, dün gece saat 23.00 sıralarında evleri basıldı. Evlerine silahla ateş açılması üzerine, Ağırman, saldırı korkusuyla bulundurduğu ruhsatsız tabancasıyla karşılık verdi. Çıkan çatışmada F.Ş.'nin babası Mehmet Ş. yaralandı. Adana Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çift, çatışma sonrası 01 ZF 752 plakalı otomobille kaçtı. Olay yerine gelen polis, aldığı bilgi üzerine kaçan çifti, Karaisalı Yolu'nda yakaladı. Otomobilin motor kapağın üzerinde 5'i 9 mm çaplı, 2'si 7.65 mm çaplı 7 boş kovan bulundu, ancak, silah ele geçmedi.

Kelepçelenerek ekip otosuna bindirilen çiften F.Ş., ağabeyleri Bayram, Ekrem, Ragıp ve Abdullah ile babasının evlerine baskın yaptığını ileri sürerek, "Ben Arap, eşim de Kürt kökenli olduğu için ailem evlenmemize izin vermedi. Ben de kaçarak evlendim. Töre, bizim infazımıza karar vermiş. Eve baskın yaptılar. Babam da yaralanmış. Ciğerim yanıyor" dedi.

Ölüm pahasına da olsa, eşinden vazgeçmeyeceğini bildiren F.Ş., neden polisten yardım istemediği sorulduğunda ise, "Onlar devlet bilmezler. Polis, devlet dinlemezler. Bizi öldürseler de Cengiz'den vazgeçmeyeceğim. Ölümüne seviyorum. Ailemden isteğim, bizi kendi halimize bırakmaları. Töreden vazgeçsinler" diye konuştu.

F.Ş. ile Ağırman'ı gözaltına alan, eve baskın yaptıkları ileri sürülen genç kadının ağabeylerini de arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 18:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?