29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Öldürülen öğrencinin anısına kütüphane

Adana’da Özel Bilfen Okulu 8. sınıf öğrencisi iken 24 Şubat 2005 tarihinde bir arkadaşı tarafından boğularak öldürülen 13 yaşındaki Mehmet Kasım Yıldırım'ın anısına kütüphane açıldı.


Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda açılan kütüphaneye Mehmet Kasım Yıldırım'ın ismi verildi. Kütüphanenin donanımını ise Yıldırım'ın iş adamı babası Selçuk Yıldırım üstlendi.


Kütüphanenin açılışını Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şahin yaptı. Şahin, kütüphanenin açılışında katkısı olanlara teşekkür ederken, "Mehmet Kasım'ı unutmak mümkün değil. O hem başarılı bir öğrenci hem de iyi bir sporcuydu. Onu nezih okulumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun kütüphanesinde yaşatmak bizleri mutlu edecektir" dedi.
Baba Selçuk Yıldırım ise, oğlunun adının kütüphaneye verilmesinin kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.
Açılışa Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Söyleyici, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 10:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FIRAT ÖZ IP: 85.105.127.xxx Tarih : 11.06.2007 16:26:17
1995 de mezun olduğum cumhuriyet ilköğretim okuluna böyle bir hizmeti yapanlara teşekkürü bir borç biliyorum. Bende şuanda eğitim vede iş hayatıma şuanda İstanbulda devam ediyorum , vatani görevimi tamamladıktan sonra beni yetiştiren Adanaya ilk fırsatta iyi işler yaparak hizmet ederek cevap vermek istiyorum.