1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Öldürüp kaçtı 7 gün sonra yakalandı

Adana'da 7 gün önce 8 yıllık eşi Ezgi Köseoğlu'nu (22) tabancayla öldürüp kaçan Mehmet Köseoğlu (30), özel harekat polislerinin nefes kesen operasyonunda saklandığı evde yakalandı.

Peşine düştüğü polis ekibine ateş açan ve girdiği evde 'teslim ol' çağrılarına sessiz kalan katil zansılı Köseoğlu, eve giren özel hareket polislerince etkisiz hale getirildi. Bir saatlik heyecan dolu operasyonla yakalanan zanlı Köseoğlu, polis merkezine götürülürken, ölen kadının yakınları saldırıp, linç etmek istedi. Polis otosuna bindirilen Köseoğlu, kaçırıldı.

EŞİNİ 'ÇOCUKLARI GÖSTERECEĞİM' DİYE ÇAĞIRDI
Cinayet, 22 Ağustos gecesi işlendi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bir süre önce şizofreni tedavisi gördüğü iddia edilen Mehmet Köseoğlu, şiddet uyguladığı için 6 ay önce kendisini terk edip, boşanma davası açan eşi Ezgi Köseoğlu'nu telefonla arayıp "Çocuklarını göstereceğim" diyerek bir yakınlarına ait eve çağırdı. Buluşmada Ezgi Köseoğlu, sadece 5 yaşındaki kızı M.'yi görünce 7 yaşındaki oğlu B.'nin nerede olduğunu sordu. Mehmet Köseoğlu, önce "PKK'ya sattım", daha sonra da "Kestim, öldürdüm" diye karşılık verdi.

Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Ezgi Köseoğlu, kızı M.'yi alıp, 3 katlı evin 2'nci katına çıktı. Peşinden gelen Mehmet Köseoğlu, belindeki tabancayı çekip, genç kadını baş ve omzundan vurdu. Yakınları tarafından çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan Ezgi Köseoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet şüphelisi Mehmet Köseoğlu, kaçtı.

POLİSİ GÖRÜNCE ATEŞ AÇTI
7 gündür yakalanması için çalışılan işsiz Köseoğlu'nun Kıbrıs Caddesi'nde görüldüğü bilgisi üzerine saat 10.15 sıralarında harekete geçen Cinayet Bürosu dedektifleri, bölgede araştırma yaptı. Polis ekibi, Köseoğlu'nu sokakta yürürken görüp, peşine düştü. Polisin "Dur" ihtarına aldırmayan Köseoğlu, belindeki tabancayı çekip, ateşle karşılık verdi. Yaklaşık 150 metrelik kovalamacada Köseoğlu, Dumlupınar Mahallesi 38011 sokaktaki bir eve girdi. Polis ekibi, durumu telsiz merkezine bildirip, yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi.

TESLİM OL ÇAĞRILARINA SESSİZ KALDI
Katil zanlısının girdiği evde felçli bir kadın ile kızının oturduğu ve rehin alınmış olabileceği ihtimali üzerine, çelik yelek giyerek bölgeyi kuşatan Cinayet Bürosu dedektifleri, özel hareket polisinden yardım istedi. Bu arada evin bulunduğu sokak ile çevresindeki sokaklarda vatandaşların dışarı çıkmasına izin verilmedi. Olay yerine gelen özel hareket timi, Köseoğlu'nun bulunduğu evin çevresinde önlem aldı. Ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan özel harekat polisleri, binaların damlarına ve balkonlarına çıktı. Operasyonu yöneten polis amiri, 3 kez "Teslim ol" çağrısında bulundu. Ancak Köseoğlu, bu çağrılara sessiz kaldı. Çevredeki evlerde oturan vatandaşlardan zanlının saklandığı evde kimsenin olmadığı bilgisini alınınca, özel harekat polisleri aniden eve girdi. 2-3 dakikalık sessizlikten sonra özel harekat polisleri, "Temiz" diye bağırıp, zanlının etkisiz hale getirildiğini haber verdi.

ÖLEN KADININ YAKINLARI SALDIRDI
Eve giren Cinayet Bürosu dedektifleri, zanlı Köseoğlu'nu başına havlu sarılmış vaziyette dışarı çıkarıp, sokak başında bekleyen polis ekibine götürdü. Bu sırada operasyonu duyup, olay yerine gelen ölen Ezgi Köseoğlu'nun yakınları, polisler arasında yürüyen Köseoğlu'na saldırdı. Maktulün yakınları, "Şerefsiz, namussuz bacımızı öldürdün" diye bağırdı. Linç edilmek istenen Köseoğlu, polislerin engellemesiyle, ekip otosuna bindirilip, kaçırıldı. Öfkeli ailenin bireyleri, bir süre polis otosunun peşinden koşup, tepkilerini sürdürdü.

Suç aleti tabancayla yakalanan Köseoğlu, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

...
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2011 Pazar 16:44:04
Güncelleme :28 Ağustos 2011 Pazar 16:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?