2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öldürüp taziyeleri kabul etmişler!

Adana'da işadamı Ali Yasin Sönmezler'i başına demir boruyla vurup öldürdükten sonra domuz bağı ile bağlayıp çuvala koyarak çöplüğe attıkları tespit edilen katil zanlılarının, aile fertleriyle birlikte taziyeleri kabul ettikleri ortaya çıktı.

Türkiye Jokey Kulübü'ne ait hayvan dışkılarının atıldığı Yenidam Mahallesi Yeşilova Sulama Birliği yakınındaki çöplükte 28 Ağustos'ta domuz bağı ile bağlı bir erkek cesedi bulunmuştu.

Başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenen ve elleri ile ayakları iple bağlanıp, yüzüne havlu basılıp koli bantıyla bantlandıktan sonra çöpe atılan cesedin, 2 Ağustos'ta Cumhuriyet Savcılığı'na kaybolduğu bildirilen Sönmezler Saç Profil Şirketi sahibi işadamı Ali Yasin Sönmezler'e ait olduğu belirlenmişti.

Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi için bekletilen Sönmezler'in cesedini, eşi kolundaki saati, iç çamaşırı ve ayakkabılarından teşhis etmişti. Sönmezler'in katillerini bulmak için ortak çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, ödenmeyen çeklerle ilgili 3 milyon YTL'ik icra işlemi başlatılması üzerine soruşturmayı bu yöne kaydırdı. İncelenen borç çeklerindeki imzaların sahte olduğu ve muhasebe elemanı G.K. tarafından atıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alının G.K., patronu Sönmez'i arkadaşı ustabaşı A. A. ile birlikte öldürdüklerini itiraf etti. Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi mahkemede kendilerini Ali Yasin Sönmezler'in eşinin azmettirdiğini söyledi. Bu itiraf üzerine gözaltına alınan Ş. Sönmezler de, cinayeti azmettirmek suçundan bugün tutuklandı.

Ali Yasin Sönmezler'in Buruk Mezarlığı'ndaki cenaze töreni sırasında çekilen görüntülerde, katil zanlıları G.K. ile A.A.'nın da yer alması dikkat çekti. Soruşturmayı yapan jandarma ve polis tarafından da izlenen cenaze sırasında, Sönmezler'in oğlunun her iki koluna giren G.K. ile A.A. genci sarılıp teselli etmeye çalışıyor, yakınlarıyla birlikte gözyaşı döküyor. Aile fertleriyle taziyeleri kabul ederken görüntülenen G.K. ile A.A., "O bizim babamız gibiydi. Nasıl kıydılar? Kimler kıydı?" diyerek ağlıyor.

Cinayeti azmettirmek suçundan tutuklanan işadamının eşi ise, görüntülere göre cenaze sırasında gözyaşı döküp, "Şehidim, kanın yerde kalmayacak. Komiserim kocamın katillerini bul. Kanını yerde bırakma" diye feryat ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 21:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?