29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ölen annesinin emekli maaşını çekti

ADANA’da annesi ölmesine karşılık ona benzeyen akrabasını bankacılara annesi olarak tanıtıp 6 yıl boyunca emekli maaşını çeken fotokopi makinası tamircisi 48 yaşındaki Atilla Yuvalı ile akrabası 58 yaşındaki Şükriye Yağan hakkında 12’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yeşilyurt Mahallesi’nde boşandığı eşinden olan Atilla Yuvalı ile birlikte yaşayan emekli Fatma Taşgün, 2001’de 60 yaşındayken kanserden öldü. Taşgün’ün ölümünün belediyece nüfusa bildirilmemesi üzerine Yuvalı, annesine ait bankamatik kartıyla maaşını çekmeyi sürdürdü. 

Yuvalı, yeni bankamatik kartını da annesine benzeyen, akrabası Şükriye Yağan ile Yağan’ın fotoğrafının bulunduğu annesi adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanıyla bankaya giderek aldı. Bu kart ile annesinin emekli maaşını almaya devam eden Yuvalı, Yağan’ı annesi olarak gösterip, 1500 ve 2500 YTL olmak üzere iki kez banka kredisi de kullandı.

Geçen ay Yuvalı’nın ölen annesinin kesilmeyen maaşını çektiğini anlayan banka görevlileri durumu polise bildirdi, ardından “Bankada annenizin 80 YTL’si kaldı gelin alın” diyerek çağırdı. Bankaya annesine benzeyen akrabasıyla giden Yuvalı, 80 YTL’yi Yağan ile çekerken yakalandı. Yuvalı tutuklanırken, Yağan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘SUÇLAMAYI KABUL EDİYORUM’

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Yuvalı ile Yağan hakkında ‘Sahte resmi evrak düzenlemek, nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından dava açtı. Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Yuvalı, tutuklandığı mahkemede suçunu kabul edip, “Annem SSK’dan emekli maaşı alıyordu. 2001’de vefat etti. Bankamatik kartı bende idi. Annemin vefatından sonra emekli maaşını çekmeye devam ettim.

Kartın yenilenmesi istenince anneme benzeyen annemin amcasının kızı Şükriye Yağan’a gidip annemden dolayı maaş alacağımı söyleyip kefil olmasını istedim. Nevşehir’den Şükriye Yağan’a annemin fotoğrafının bulunduğu sahte nüfus cüzdanı çıkarttım. Birlikte gidip yeni bankamatik kartını aldım. Onun olaylardan haberi yoktu. Suçlamayı kabul ediyorum” dedi. Yağan ise, hayır için Yuvalı’ya yardım ettiğini söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 12:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?