30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Ölenlere gözyaşı sel oldu

Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin son yolculuğunda göz yaşı sel oldu.

En acı eve dönüşten görüntüler... 





Adana'dan kalkan ve Bağdat'ta havaalanına iniş sırasında düşen uçakta bulunan kepçe operatörü Mehmet Gültekin'in cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi.

Adana'dan getirilen Gültekin'in cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesinden alınarak Karaboyunlu Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Cenaze daha sonra Yavuz Selim Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, törenle Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze töreninde, Gültekin'in eşi Fatma (47), çocukları Emine (18), Sultan (20), Ahmet (26), Birdal (28), Halil (30) ve annesi Emine'nin (74), yakınları tarafından güçlükle teselli edildiği görüldü.

Törene, yakınlarının yanı sıra Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Davut Çuhadar ile Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da katıldı.

Hamdi Şahin, Asri Mezarlık'taki aile kabristanına defnedildi

Bağdat yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden işçilerden Hamdi Şahin (35) gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Asri Mezarlık'ta düzenlenen cenaze merasimine Adana Valisi Cahit Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul, Emniyet Müdürü Mehmet Cebe ve diğer yetkililer katıldı.

Tören boyunca feryatları yürek yakan Şahin'in eşi Sebiha Hanım, "Bu nasıl şirkettir ki, çalıştırdığı işçileri güvenli bir uçağa bindirmiyor" diye tepki gösterdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Sebiha Şahin, eşinin iki çocuğunu okutmak için Irak'a gittiğine dikkat çekerek, "Sana söz veriyorum. Onları ben okutacağım." dedi.

Cenaze namazının ardından Şahin'in naaşı, Asri Mezarlık'taki aile kabristanına defnedildi.

Kıbrıs Gazisi Tahsin, Aykırı köyünde toprağa verildi

Bağdat'ta uçak kazası sonucu hayatını kaybedenlerden Tahsin Aykırı (53) Adana'nın İmamoğlu ilçesine bağlı Danacılı köyünde toprağa verildi.

1974 Kıbrıs Barış harekatı gazisi olan Tahsin Aykırı'nın cenazesi Adana asri mezarlık morgundan yakınları tarafından sabah saatlerinde alınarak Danacalı Köyü'ne getirildi. Köy Camiin'de kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Aykırı'nın cenazesinin köyüne getirilmesiyle birlikte evinde göz yaşı, hüzün ve ağıtlar yükselmeye başladı.

Tahsin Aykırı'nın eşi Nejmiye Aykırı, çocuklarının rızkını kazanmak için kocasının Irak'a gittiğini, giderken de kendisine "Bir daha belki geri dönemem" dediğini aktarırken göz yaşlarına hakim olamadı.

Tahsin Aykırı'nın cenaze törenine İmamoğlu Belediye Başkanı Talat Sırkıntı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninde Tahsin Aykırı'nın eşi Nejmiye Aykırı baygınlık geçirdi.

Tahsin Aykırı'nın 74 Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığı ve gazi olduğu öğrenildi.

Kazada hayatını kaybedenlerden kimlikleri belirlenenlerin adları ve gönderildiği yerler şöyle:

''Adana: Hamdi Şahin (Asri Mezarlık), İsmail Kulak, Hüseyin Şahin (Kabasakal Mezarlığı), Ali Nihat Özbingül, Olcay Geyik (Küçükoba Mezarlığı), Özcan Özkan (Havutlu Mezarlığı), Süleyman Özkartal, Emrah Özkartal, Durdu Mehmet Kayış, Abdullah Albayrak, Ahmet Sığındı (Buruk Mezarlığı), Mehmet Yıldız, Bekir Yıldız (Yüreğir Mezarlığı), Mehmet Dilki (Yumurtalık Mezarlığı), Tahsin Aykırı (İmamoğlu Asri Mezarlık).

Osmaniye: Mehmet Gültekin

Kahramanmaraş: Halil Kılıç

Aksaray: Ersud Lal

Hatay: Nail Karaca (Erzin Mezarlığı)

Mersin: Sabahattin Kesten, Bülent Durucan.'' 



Mühendisler gözyaşları ile uğurlandı

Bağdat yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden Mersinli elektrik mühendisi 2 çocuk babası Bülent Durucan ve makine mühendisi 2 çocuk babası Sabahattin Kesten göz yaşları arasında toprağa verildi.

Makine Mühendisi Sabahattin Kesten'in Irak'taki işçileri iş makinası kursu vermek için bir haftalığına Irak'a gittiği öğrenildi. Aslen Kırıkkaleli olan Bülent Durucan'ın cenaze törenine katılmak için yakınları Kırıkkale'den Mersin'e geldi.

Durucan'ın cenazesi Toros, Kesten'in cenazesi ise öğle namazı öncesi Mersin Devlet Hastanesi'nden alınarak cenaze namazı için yakınları tarafından Muğdat Camii'ne getirildi.

Öğle namazına müteakip Durucan ve Kesten için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı namazın ardından cenazeler omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Cenazeler araca konulurken ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Uzun süre cenaze aracındaki tabuta sarılan yakınları tabutu bırakmak istemedi.

Bülent Durucan'ın kızı Ayşe, babasının tabutuna sarılarak "Babacığım bırakma bizi" diye feryat etti. Yakınlarının göz yaşları arasında cenazeler Mersin Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Evlenirken taktığı duvak ve gelin çiçeğiyle birlikte gömüldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düşen kargo uçağında hayatını kaybeden Geyik çiftinden Olcay Geyik'in cenazesi Adana Küçükoba Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreninde ağıtlar yakan acılı baba Sezai Kavuzlu, "Bana şaka yapıyorlar, kızım halen orada geri gelecek biliyorum. Ben kızımı gelin olarak gönderdim cenazesi geldi. Kızım yapma etme dedim kaç kere söyledim oralara gitme ama yine de gitti. Kocasını yalnız bırakmak istemedi. Ölüme bile birlikte gittiler, sana nasıl kıydılar" dedi.

Mithatpaşa Mahallesi'ndeki baba evine getirilen Olcay Geyik'in tabutuna bundan 6 ay önce giydiği gelinliğin duvağı ve gelin çiçeği tabuta sarıldı.

Anne Serpil Kavuzlu da cenaze aracına bırakılan kızının tabutuna sarılarak bırakmak istemedi. Giden cenaze aracının arkasından koşan anne Serpil Kavuzlu, kendisi de toprağa verilecek mezarlığa kadar araçla birlikte gitti.

Olcay Geyik'in cenazesi eve bırakılmadan yakınlarının gözyaşları arasına toprağa verilmek üzere Küçükoba Mezarlığı'na götürülürken baba Sezai Kavuzlu'nun ağıtları yürekleri dağladı.

Sezai Kavuzlu, kızının Irak'ta çalışıp biriktireceği paralarla kendine ev alacağını söyledi. Irak'a gitmemesi konusunda kendisini uyardığını söyleyen Kavuzlu, gelin olarak gönderdiği kızının cenazesiyle karşılaştığını ve acısının büyük olduğunu dile getirdi.

Olcay Geyik'in cenazesi, Küçükoba Mezarlığı'nda evlenirken taktığı duvak ve gelin çiçeğiyle birlikte toprağa verildi.

Ersut Lal memleketi, Aksaray'da toprağa verildi

Çalışmak için Irak'a giderken bindiği uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Ersut Lal memleketi Aksaray'da toprağa verildi.

Irak'ta para kazandıktan sonra tekrar memleketine dönmek ve evlenmek isteyen Ersut Lal, uçağının düşmesi sonucu Irak'a gidemeden yaşamını yitirdi. Adana'dan havalandıktan sonra Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında bir Amerikan Hava Üssü'ne inerken düşen uçakta yeralan ve ölenler arasında bulunan Ersut Lal'ın cenaze töreninde hüzün vardı.

Aksaray'ın Ortaköy ilçesi Hocabeyli köyünde düzenlenen cenaze törenine talihsiz gencin yakınları katıldı. Önceki akşam baba Hasan Lal tesadüfen televizyonu açtığında acı haberi duyarak yıkıldı. Ersut Lal'ın Adana'da Kulak İnşaat Şirketi'nde kepçe operatörü olarak çalışıyorken şirketle beraber Irak'ta çalışmak için gittiği belirtildi. Ölen Ersut Lal'ın şirketin sevilen ve değişmez elamanlarından olduğu, uzun zamandır da şirkette çalıştığı belirtildi. Kepçe operatörü olarak çalışmak için Irak'a gidip para kazandıktan sonra nişanlanıp düğün yapacağını söyleyen babası "Onun ölümü ailemizi perişan etti. Allah başka kaza vermesin, cenazemizi Adana'dan alırken Adana Valisi Cahit Kıraç bize ve diğer cenaze sahiplerine yardımcı oldu. Bizlerle birebir ilgilenen Adana Valisi Kıraç'a teşekkür ediyoruz." dedi. Ersut Lal'in cenazesi gece 02.00 sıralarında ailesi tarafından Adana'dan alınarak Aksaray'a getirildi. Sabah saat 07.00 sularında cenaze defnedildi.

Nail Karaca, Gökdere köyünde toprağa verildi

Irak'taki uçak kazasında hayatını kaybeden Nail Karaca, Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere köyünde toprağa verildi.

Adana'dan özel bir ambulansla memleketi Erzin'e getirilen Nail Karaca'nın cenazesine Belediye Başkanı Mehmet Güven, cenaze yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Gökdere Asri Mezarlığı'nda cenaze namazını kıldırmadan önce konuşma yapan Erzin Müftüsü Mehmet Emin Eneç, "Kendisinin ve ailesinin rızkı için memleketini terk eden, eşini çocuğunu arkada bırakan ve geri dönemeyen şehit hükmündedir. Allah ölenlere rahmet geride kalanlara da sabır versin" dedi.

Nail Karaca'nın ağabeyi Rüştü Karaca da, kardeşinin 3 yıldır evli olduğunu belirterek, "Kardeşim Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksek Okulu Harita Kadastro bölümünden mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü bitirdi ve 2 ay önce diplomasını aldı. Askerliğini bir yıl terhis ettirip o bir yıl süre zarfında çalışıp para kazanmaya gitti. Giderkende böyle acı olay yaşadık. Kimse böyle acı bir olay yaşamasın, Allah kardeşimin mekanını cennet etsin " diye konuştu.

Tarsuslu Rüstem Tarhan'ın cenazesi törenle toprağa verildi

Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat'ta düşen uçakta hayatını kaybeden Rüstem Tarhan'ın cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Yılbaşı ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle ailesinin yanına Tarsus'a gelen ve Irak'a dönüşte bindiği uçağın düşmesi sonucu ölen inşaat ustası Tarhan'ın cenazesi, yakınları tarafından Adana'dan alınarak evine getirildi.

Rüstem Tarhan'ın cenazesi, kılınan namazının ardından şehir mezarlığında düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cenaze törenine, eşi Rabia, kızı Hatice ve oğlu Musa Tarhan ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

aa
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 17:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah demirel IP: 84.60.201.xxx Tarih : 16.01.2007 16:24:47
tüm türkiyemizin vatandas larimizin baslari ag olsun diyorum vede aile lerimize bas sagligi diliyorum özelikle Ersut Lal a...