2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Olgunlaşma Enstitüsü'nde yeni dönem

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDE YENİ DÖNEM

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Plato Meslek Yüksekokulu (MYO) programlarının, 'karma eğitim yöntemi' ile verilmesi amacıyla gerçekleştirilen işbirliği kapsamında Adana Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde de 'Çocuk Gelişimi' ile 'Radyo ve Televizyon Programcılığı' bölümleri açılacağı bildirildi. Her iki bölüm için de 40'ar öğrenci alınacağı kaydedildi.

Örgün eğitim ve internete dayalı sunum yöntemlerinin bir arada uygulandığı karma öğretim şeklinde yapılacak olan eğitimlerin, İstanbul'un ardından Adana, Bursa, Ankara ve Trabzon'da faaliyet gösteren Olgunlaşma Enstitüleri bünyesinde verileceği, uygulamanın Türkiye geneline yayılacağı kaydedildi. Söz konusu eğitim programları, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı. Burada konuşan Enstitü Müdürü İkbal Kalın, kimi kentlerde birden fazla üniversite varken, Adana'da sadece Çukurova Üniversitesi'nin olduğuna dikkat çekerek, kentteki başarılı ve gelecek vaat eden gençlerinse, başka kentlerde akademik eğitim almak zorunda kaldıklarını anlattı. Kalın, bu noktada da imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Plato Meslek Yüksekokulu gibi önemli bir eğitim kurumunun kentte faaliyet gösterecek olmasının gençler adına da önemli bir kazanç olduğunu savundu.

Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Tolga Yazıcı ise, yüksekokul olarak bir yandan sanat ve iş dünyasının seçkin temsilcilerini buluştururken, diğer yandan da bireylerin mesleki yaşantılarında farkını ortaya koyabilmesini sağlayacak beceri, yaklaşım, teori ve teknoloji kullanımı yetkinliklerini edinmesini sağladıklarını anlattı. Yazıcı, “Meslek Yüksekokulumuzun öğrenme ortamı birinci sınıf olanaklar, yetkin akademik kadro, uluslararası işbirliği ağı ve mesleki ilişkilerle zenginleşmektedir” dedi. Atmış oldukları cesur adımlarla birlikte Türkiye'de fark oluşturacak bir projeye ortak olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Yazıcı, bu noktada da programın ilk etapta Adana, Ankara, Bursa ve Trabzon illerindeki olgunlaşma enstitülerinde hayata geçirileceğini, sonrasında da Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı. Yazıcı, bu yolla da farklı bölgelerdeki girişimcilik ve istihdam olanaklarının geliştirileceğini de sözlerine ekledi. Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanvekili Mustafa Melek de, Adana'da açılacak 'Çocuk Gelişimi' ile 'Radyo Televizyon Programcılığı' bölümlerine 40'ar öğrenci alınacağı bilgisini verdi.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDE YENİ DÖNEM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 16:00:00
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 16:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?