3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Olta yerine elle balık avlıyorlar

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşayan iki kardeş, yıllardır olta ve ağ gibi av malzemelerini kullanmadan elleriyle balık avlıyor.

Ceyhan'ın Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Mahmut İpka (37) ile küçük kardeşi Mevlit İpka (32) yaklaşık 15 yıldır Ceyhan Nehri'nin derinliklerine dalarak elleriyle balık avladıklarını söyledi.

Mahmut İpka, balık avlayarak geçimlerinin sürdürdüklerini ifade ederek, "Kardeşimle birlikte 15 yıldır balık avlıyoruz ancak hiçbir zaman olta, ağ gibi malzemeler kullanmadık. Amacımız büyük balıkları yakalamak böylece küçük balıklara da zarar vermemiş oluyoruz" dedi. İpka, bazılarının balıkları yakalamak için çeşitli ilaç ve balıkların öldüren çeşitli yöntemler kullandıklarını belirterek, "Bu tür insanlar doğa düşmanıdır. Lütfen bu yolları kullanarak katliam yapmayın. Çünkü küçük balıklar bile ölüyor. Bakın biz ellerimizle balık avlıyoruz" diye konuştu.

Ceyhan Nehri'nin derinliklerine dalan balık avcısı iki kardeş, zaman zaman ağızlarıyla da yakaladıkları 5-10 kiloluk sazan ve pullu balıkları, müşterileri hazır olduğundan hemen sattıklarını söyledi.

 

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 11:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?