1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ölümden son anda kurtuldu

Adana'da 6 yıl önce kendisinden 20 yaş büyük birine aşık olunca kaçarak evlenen genç kadın, babası tarafından ekmek bıçağıyla sokak ortasında öldürülmek istendi.

Genç kadın, yaklaşık 1 kilometre koştuktan sonra kayınvalidesi tarafından son anda kurtarıldı.

Olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde gerçekleşti. İddiaya göre, 23 yaşındaki Fatma K. 6 yıl önce kendisinden 20 yaş büyük olan Selçuk K.'ya (43) aşık oldu. Selçuk K. bir süre sonra Fatma K.'yı babası Bakır Ö.'den (56) istedi. Ancak Bakır Ö. 10 bin TL başlık parası istediği için gençler bir türlü evlenemedi. Selçuk K. başlık parasını 5 bin TL'ye düşürmesi durumunda verebileceğini söylemesine rağmen baba "10 bin TL'den aşağı olmaz" diyerek kızını vermedi.

Bunun üzerine Selçuk K., Fatma K.'yı kaçırıp evlendi. Ancak baba Bakır Ö. kızının evlenmesine bir türlü razı olmadı. Bir süre sonra aileler barışarak babaya 5 bin TL'de başlık parası verdi. Bu sırada Selçuk ve Fatma çiftinin Betül (4) verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Bir süre sonra torunu olmasına ve 5 bin TL başlık parası almasına rağmen kızının kaçarak evlenmesini kendine yediremeyen baba kızının eşinden ayrılmasını istedi. Ancak Fatma K. eşini çok sevdiğini söyleyerek ayrılmadı.

Bu arada 3 ay önce Selçuk K. akciğer kanserine yakalanarak yürüyemez hale geldi. Bunun üzerine baba Bakır Ö. kızına baskı yapmaya başladı. Ancak Fatma K."Ben eşimi seviyorum onu böyle bırakıp gidemem" diyerek ayrılmadı. Bunun üzerine baba kızını telefonla arayarak dün konuşmak istediğini söyledi. Fatma K.'da babasına evlerine yakın noktadaki havalimanının yanına gelmesini söyledi. Baba bir süre sonra havalimanını yakınlarında buluştuğu kızıyla konuşmaya başladı. Baba kız konuşup Bakımyurdu Caddesi üzerindeki ekmek büfesinin önüne kadar geldi. Baba burada kızına, "Sen kaçarak evlendin bizim namusumuzu kirlettin, zaten artık kocan kanser ölecek ayrıl gel evine" dedi.

Ancak Fatma K. kocasını sevdiğini tekrarlayarak dönmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine baba sinirlenerek yanında getirdiği ekmek bıçağını çekip kızını bıçaklamak istedi.

Genç kadın babasını iterek bıçaklanmaktan son anda kurtulup havalimanı girişindeki parkta bekleyen kocasının ve kayınvalidesi Remziye K.'nın yanına koşmaya başladı. Baba düştüğü yerden kalkarak elindeki bıçakla, "Sen namusumuzu kirlettin seni öldüreceğim" diyerek kovalamaya başladı. Fatma K. ise bir taraftan koşarken diğer taraftan, "Yetişin babam beni öldürecek" diye bağırdı.

Fatma K. yaklaşık 1 kilometre koştuktan sonra bağırarak kayınvalidesi ve eşinin olduğu yere ulaştı. Babası da arkasından kızına bıçağı saplamak üzereyken kayınvalidesi Bakır Ö.'yü iterek yere düşürüp "Yetişin gelinimi öldürüyorlar" diye bağırdı. Sesler üzerine çevredeki esnaf gelerek kızı kurtardı. Kalabalığı gören baba Bakır Ö. yaya olarak kaçtı. Bu sırada vatandaşlar polisi arayarak olayı haber verdi. Olay yerine gelen polisler Fatma K.'dan babasının telefon numarasını arayarak onunla konuşmaya başladı. Baba kendisini arayan polise "Kızım öldü mü onu öldürecektim bıçakladım" diyerek dolmuşa bindiğini söyledi. Bunun üzerine yunus ekipleri dolmuşu durdurarak Bakır Ö.'yü bıçakla birlikte yakalayıp Eski İstasyon Polis Merkezi'ne getirildi. Baba buradan adliyeye sevk edilirken "Kızım hak etti namussuzluk etti öldürmek istedim" dedi.

Babasının elinden kayınvalidesinin yardımıyla son anda kurtulan Fatma K. ise parkta gözyaşlarını tutamazken polislere olayı anlatarak babasından şikayetçi oldu. Kocası Selçk K. ise kayınbabasına 5 bin TL başlık parası vermesine çocukları olmasına rağmen barıştan yana olmadığını belirterek, "Ben babamla barışmak istiyorum ama o eşimi öldürmek istiyor. Kızına namussuzluk yaptı diyor. Asıl namussuzluk kızını öldürmektir. Başbakan'a sesleniyorum artık namussuzluktan dolayı öldürme mi kaldı. Ben bu adamdan şikayetçiyim eşimi öldürmek istedi. Ben kanser hastalığına yakalandım. Bu nedenle eşimi elimden almak istiyorlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 13:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?