2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ölüme götüren benzerlik

Adana’da bir barda Ahmet Kaya’nın şarkısının istenmesi üzerine çıkan kavgada, müşterilerden 30 yaşındaki Hakan Markaloğlu öldürüldü. Bu cinayetten yaklaşık 17 saat sonra da Markaloğlu’nun katil zanlısı olarak aranan Bülent Kandıra’ya benzediği iddiasıyla yanlışlıkla 48 yaşındaki Zeki Eskizerci öldürüldü. Polis her iki cinayetle ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Sümerevleri Mahallesi’nde oturan muhasebeci Hakan Markaloğlu geçen cumartesi akşamı arkadaşı 31 yaşındaki Murat Tanrısever ile Turgut Özal Bulvarı’ndaki Bistro Pizza Kafe’ye gitti. İddiaya göre, eğlenen bir grup, saat 02.30’da şarkıcıdan Ahmet Kaya’dan şarkı söylemesini istedi. Başka bir grup ise, “Bu adamın şarkısı burada söylenmez. Türkiyem şarkısı okunsun” diye bağırdı. Gruplar arasında çıkan tartışma yatıştırıldı. Bir süre sonra kafeden çıkan gruplar bulvar üzerinde kavga etmeye başladı. Açılan ateş sonucu Hakan Markaloğlu başına isabet eden kurşunla, arkadaşı Tanrısever ise bacağından yaralandı. Adana Numune Hastanesi’ne götürülen yaralılardan Markaloğlu kurtarılamadı.

Katil zanlıları kaçarken, polis kafeterya sahibi ve görgü tanıkları ile bardaki müşterilerin ifadelerine başvurdu. Görgü tanıklarının, Emniyet Müdürlüğü’nde sabıkalılar fotoğrafından yaptığı teşhise göre katil zanlılarının ‘Ayı Bülent’ lakaplı Bülent Kandıra ve arkadaşı Ayhan Hasgören olduğu belirlendi.

Polis, öldürülen Markaloğlu’nun katil zanlılarını ararken, dün saat 19.30’da İstiklal Mahallesi’ndeki Eski İstasyon Karakolu’na yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Ali Aytaç Pasajı’nda çiçekçilik yapan Zeki Eskizerci, pasaj önündeki taburede otururken, 1.65 boylarında bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırgan, arkasından yaklaştığı Eskizerci’nin başına 2 el, koluna da bir el ateş ettikten sonra koşarak kaçtı. Pasaj esnafı polisi arayıp ihbarda bulundu.

SUÇU KATİL ZANLISINA BENZEMEK

Olay yerine gelen polis ‘yaşıyor’ umuduyla çiçekçi Eskizerci’ye Adana Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak, Eskizerci’nin öldüğü belirlendi. Eskizerci’nin, barda istek şarkı yüzünden çıkan kavgada öldürülen Hakan Markaloğlu’nun katil zanlısı Bülent Kandıra’ya benzediği için yanlışlıkla Kandıra yerine öldürülmüş olabileceği iddia edildi.

‘BİZİM İLGİMİZ YOK’

Polis, her iki cinayetle ilgili soruşturmayı sürdürürken öldürülen Markaloğlu gözyaşlarıyla toprağa verildi. Markaloğlu’nun ağabeyi Cengiz Markaloğlu, çiçekçi Zeki Eskizerci’nin öldürülmesiyle bir ilgilerinin olmadığını belirterek, “Kardeşimin kaza kurşunuyla öldüğünü sanıyoruz. Polisin katilleri yakalayacağına inanıyoruz. Biz öldürülen çiçekçiyi tanımayız. Kimin öldürdüğünü de bilmiyoruz” dedi.

‘MELEK GİBİ BİR İNSANDI’

Çevresinde iyilikseverliği ile tanınan ve bugüne kadar kimseyle kötü olmadığı belirtilen çiçekçi Eskizerci’nin yanlışlıkla öldürülmesi esnaf arkadaşları ile yakınlarını üzdü. Sinir krizi geçiren yakınlarından biri, “Zeki bugüne kadar bir karıncayı bile incitmemiş, melek gibi bir insandı. İşine gidip gelen biriydi. Tek suçu, bir katil zanlısına benzemesi, yazık oldu, dağ başında mı yaşıyoruz?” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?