5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Ölümüne af!

Adana’da, resmi nikahsız yaşadığı kocasından yediği dayak sonucu dalağını kaybettiği ileri sürülen genç kadın, tutuklu yargılanan eşini mahkemede affetti.

İlk duruşmada şikayetinden vazgeçerek yaklaşık 2.5 aydır tutuklu bulunan eşinin tahliyesine sebep olan 3 çocuk annesi kadın, "Kocam dövmedi, kendim masaya çarptım" diye konuştu.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülün davada ’Uzuv tadili müessir fiil’ suçundan TCK 456/3 maddesi gereğince 10 yıla kadar ağır hapsi istenen Haci Acar (27), suçlamayı kabul etmedi. Sanık Acar, "Olay günü kardeşim Ali ile tarladan geldik. Yemek için sofraya oturduk. Karıma ineklere yem verip vermediğini sordum. O da bana ’Onu da mı ben vereciğim?’ diye çıkıştı. Ben de sofradan kalkıp ahıra giderken hafiften ensesine tokat attım. Remziye de benim döveceğimi sanıp odadan kaçarken televizyonun bulunduğu masaya çarptı. Karım televizyonla birlikte yere düştü. Ahıra gidip döndükten sonra eşim bana annesine gitmek istediğini söyledi. Gittikten bir süre sonra kayınvalidem beni telefonla arayarak Remziye’nin rahatsızlandığını, hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Daha sonra da jandarma alıp beni götürdü. Eşimi çok seviyorum. Böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Duruşmada hazır bulunan Remziye Polat (20) ise, 5 yıllık eşinden şikayetçi olmadığını söyledi. Polat, "Kocam beni tekmelemedi. Enseme tokat atınca dengemi kaybettim ve masaya çarptım. Bu esnada dalağım zedelenmişti. Daha sonra tedavi gördüm, dalağım hastanede ameliyatla alındı. Kocamdan davacı değilim" diye konuştu.

Olay günü aynı evde bulunan sanık Haci Acar’ın kardeşi Ali Acar da duruşmada şahit olarak dinlendi. Acar, ağabeyinin yengesini dövmediğini, attığı tokat sonucu dengesini kaybederek masaya çarptığını söyledi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, yaklaşık 2.5 aydır cezaevinde bulunan sanık Haci Acar’ın tutuksuz yargılamak üzere tahliyesine karar verdi. Karar, sanık yakınlarını sevindirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 13:49:40
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 13:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?